måndag 16 augusti 2021

Måndag 16/8 Välkomna tillbaka till en ny termin

 Hej allihop! 

Välkommen tillbaka efter semestern eller hemestern som det kanske blev. Hoppas ni har haft en skön ledighet med avslappnande dagar med mycket sol och bad. 

Personalen på avdelningen har blivit förändrad.  Hussni har fått en ny tjänst på Sannaparken. Därför ska vi få in en ny barnskötare som heter Natalia. Hon påbörjar sin tjänst 1/9. Natalia kommer att presentera sig längre fram. Därför blir det en vikarie innan Natalia kommer till oss, vet inte vem det är i nuläget. 


Tio stycken 3-åringar har då lämnat avdelningen för att börja på storbarns avdelningarna Hajen och Uttern. Därför ska det börja 9 stycken nya barn hos oss. Det tionde barnet började  i maj så det blir egentligen 10 som får en nystart.  Som sagt 9 nya inskolningar kommer att ske. Första inskolningen  påbörjas på Onsdag. 

I dag har det bara varit två barn på avdelningen. Fortfarande några lediga och någon är sjuka. Att ha hela avdelningen för sig själv är en lycka. Jag har alla Babblarna, säger pojken.  Pojken berättar att mamma är hemma. Javisst! Du har ju fått en lillasyster. GRATULERAR! Så kul att bli storebror. 

Tekniklådan har varit mycket användbart  idag. Tillsammans hittar vi  saker som rullar, kan trycka på kameran, saker att bygga med, snurra och köra framåt som bilen och elefanten osv. 


Innan maten övar vi tillsammans med olika bilder sk aktivitetsbilderna för ute och inne lek. Barnen övar språk, med att benämna aktiviteten som att cykla mm, färger och kompisarnas namn mm. 
Barnens lunch idag var falukorv, potatismos, grönsakerna som rivna morötter, broccoli och Rödbetor som verkligen är en stor favorit. 

Barnen övar att duka av efter måltiden.  Hälla ut vatten i hinken, lägga besticken i hinken, rensa matavfall i den bruna påsen och sätta all disk på vagnen. 

Sedan går vi och tvättar oss efter maten. Därefter är det skönt med vila efter maten. 
På eftermiddagen var barnen ute och lekte med de övriga barnen på förskolan. Några åkte där bak på cyklarna och sprang efter cyklarna, vissa lekte och upptäckte sand tillsammans med vatten och några ville måla om förskole byggnaden i en ny nyans. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar