torsdag 19 augusti 2021

Torsdag 19/8 Inskolningen fortsätter

                                                

  Efter frukosten leker vi lite valfria lekar inne på avdelningen. Barnen visar att de vill rita, krita säger någon. Barnen  ritar streck, prickar och cirklar mm. 

                                           

Barnen väljer även att köra med bilar och bygga torn med geometriska klossar. Ååå så högt. Så fint!  Fast roligaste är när det rasar. 

                                               

Barnen  som har varit inne med vår nya kompis har bland annat byggt upp tågbana. Koppla på tågen, kopplat ifrån tågen och vagnarna. Barnen har även  byggt upp korta och långa tågbaner.

 Barnen delar kunskaper om Babblarna. Olika färger och deras namn osv. Läst bok i en liten grupp.  Gemensam frukt som alltid är omtyckt får även gruppen som är inne. 

Innan barnen går ut för utelek får man lite fruktstund, ganska bra innan man blir smutsig. 
Barnen som är ute har lekt sandlek vid sandbordet. Flera av de övriga barnen från förskolan vill vara med. Yngre och äldre barn hjälper varandra med att tillverka kakor mm. 

Titta! Idag får man akta sig för det kom en bil med ett släp. Vad ska han göra? 

Gubben som kom med släp och grejer gräver och fixar en grop. Det ska bli bättre vid brunnen. Stort intresse ute idag för barnen. Det följs mycket nog av flera barn.  Därför blir det en mycket  rik språkträning med vad gubben gör. Hur han gör? Och varför gör han som han gör. Barnen  säger efter och lär sig flera ord och begrepp. Barnen övar på orden stor spade, att kratta och hur krattan ser ut. Även jord, sand, säck, öppna, stampa, gräva, lägga tillbaka jord osv. 
Innan barnen går in  hittat någon två äpplen. De är runda som bollar så man kan  kasta äpplen och springer efter dem. 
Innan maten ritar vi på stort papper sk ritkladda. Barnen tar de greppvänliga kritorna och ritar streck. Det blir träd, säger en pojke. Med färgen gul kan man göra en sol, solen är ju tillbaka igen som är mycket uppskattat av oss alla. 
                                       Barnen har ätit pastagratäng både med kött och utan kött. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar