torsdag 26 augusti 2021

Torsdag 26/8 Utevistelse

                                                                        ❤👀❤👀

Barnen övar dagligen på att sätta på-och av kläderna, nu ska vi gå ut då övar vi på att klä på  sig kläderna. Tillsammans lär vi oss flera begrepp. Två  ben, två fötter ska tas igenom kläderna. Barnen övar på byxor, kofta, och jacka. Det regnar ju lite idag, då är det regnkläder man får ha på sig. 
👍👍👍👍👍
Någon av kompis har hittat vatten, så bra. Då kan vi göra choklad och vattenkakor osv. Mycket laborerande med sand och vatten vid sandlådan. Sandbordet blir kakbord eller restaurangbord. 
                                                                             💦💧💦
Barnen bakar ihop olika varianter på kakor, gör glass och pannkakor. Mmm så gott! Man blir ju jättesugen. Det provsmakas flitigt av både glass och kakor. 
                                                                         🍷🍸🔍🔎

Mycket kakor som bakas fram vid sandbordet. Dessa kakor sätter jag i ugnen,  förklarar flickan. Man får ta det försiktigt, det är varmt fortsätter flickan att berätta. En egen variant av en ugn skapas under bakbordet. 😋😋😋

Vår nya kompisar övar på att ha en bra synlig väst, då ser vi alla barnen bättre. En mössa är också bra, verkar som höstvindarna redan är här. 
Vad har du hittat? En nöt jag skalar den säger pojken. 👀👀👀

Vid lekstugan blir det tittutleken osv. Titta ut! Här kan man köpa karameller. Vill ni köpa? Javisst! Tack så mycket. 

Barnen  får lite frukt på mattan  dock inte så mycket då  det snart är tid för lunch. Någon hittar två djur och vi lär oss att  pappa heter tjur och mamma heter  ko (kossan). Djurens tecken i takk övas mm. 

I dag har barnen ätit lasagne med jättegoda oliver  och gurka i bitar. Barnen får utmanas rejält med papptallrikar. Inte helt lätt. Men det går trots allt ganska bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar