onsdag 25 augusti 2021

Onsdag 25/8 Utelek för alla


Barnen övar påklädningen då vi ska gå ut. I god tid går vi ut i hallen för att öva på att klä på sig. Barnen  börjar med att sätta på sig galonbyxor, kofta, skor och väst.  När man är klar sitter man på sin plats. 
Först sätter man på sig byxorna. En fot trycks i sen två fötter. Sedan ställer man sig upp och tar på sig byxorna hela vägen. 

                                                       Rida en tur med den fina blåa hästen. 
Mycket skapande med sand vid sandbordet. Barnen kan sitta i sanden eller stå vid bordet och baka kakor i olika varianter. Barnen lär sig att ta den fuktiga sanden, fylla formen, banka och räkna  1,2 och 3 och ta upp formen. Och plötsligt har vi en kaka klar. Så fint! Mycket lärande i teknik att baka en kaka. Då sanden är fuktig bli det en fast och bra kaka. Den lösa torra sanden är inte lika bra att göra kakor på, det brukar vara socker istället på kakan. 
                                                Mycket saker i våra lådor.  Vad ska jag välja? 
Utforska med en fotboll. Kasta, fånga, sparka eller ta upp bollen i famnen. Barnen övar grovmotorik, att handskas med en boll, balans, rörlighet och språk då vi nämner allt som händer tillsammans med bollen.
En av våra yngsta försöker stå vid marimban och ta ett handtag och försöka skapa ljud. Man kan klappa också på marimban. Ja, det låter ju annorlunda. Det blir starkt och svagt ljud osv. Önskesången blir Bä Bä vita lamm idag.  
En av våra nya kompisar blir intresserad övar att ha en cykel. Ska jag våga tror? 
Barnen är mycket aktiva vid uteleken. Barnen övar med att ta sig fram med en cykel. 

Barnen övar som vanligt med att gå in i smågrupper och tar ansvar för sin avklädning med att först ta av skorna med hjälp av stövelknekt och lämna västen. 
En liten mini fruktstund på mattan med frukterna banan och äpple. Ska vi sjunga något? Har vi några djur på mattan? Jodå, någon hittar ett lamm och en gris. Så vi övar deras sånger och takk med hjälp av dessa djur. 
Barnen här ätit tomatsoppa med nybakad bröd, crème fraiche och druckit  mjölk. Brödet är jättegott med mycket smör också kan man doppa smörgåsen i soppan så blir det härligt mjukt och gott. Mmm så gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar