fredag 20 augusti 2021

Fredag 20/8 inskolning upptäcker utemiljön

 

Rutschkanan fångar intresset av flera barn. Barnen går upp vid stegen, sitter ner när vi åker, en i taget åker också får man öva på att vänta på sin tur. 
Sandlådan är också intresseväckande så det bakas och tas upp sand. Barnen gräver med händerna och spaden. Barnen gör kakor varierande former och storlekar osv.

Tillsammans med vår inskolnings kompis upptäcker, undersöker, utforskar och leker i de olika lärmiljöerna utomhus. Barnen visar vad man kan gör vid denna delen på gården. Vid stockarna och stenarna kan man öva grovmotorik med att gå upp och ner. Öva balans, koordination, rörlighet, perception och även språk osv.
Titta! Här kan man stå. Utmana riktigt utan att hålla någon. 
Vid marimban kan man öva takt, känsla och sjunga några önskesånger. Idag övar vi på sångerna blinka lilla stjärna och bä bä vita lamm. 

Barnen övar att ta av sig skorna med hjälp av stövelknekt. Barnen håller i sig på räcket och försöker ta av skorna. Inte helt lätt, vi övar ihop också får man hjälp om man behöver. 
Innan lunchen övar barnen med pussel. Barnen övar vad det är, var det ska ligga, antal bilar  om det är lastbil eller bil osv. 
Barnen hämtar matvagnen. Behövs inte så mycket mat idag då barngruppen fortfarande är liten. Mmmm, idag är det Fredagsmys mat TACOS!!! Mmm så gott och det är vegetarisk gott för oss alla. 


Efter mellanmålet går  alla barnen  ut för att leka.  Nästa vecka kommer nya barn så då blir det fler barn i vår barngrupp. 
Nu önskar vi er en trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar