tisdag 24 augusti 2021

Tisdag 24/8 Inskolning bekantar sig med play-do lera

 

Barnen har fått bekanta sig med play-do lera. Så därför lägger vi receptet på lera till alla vårdnadshavare. Lera är alltid omtyckt och de ny barnen får arbeta och utforska lera i sin takt.  

Titta! Här har vi en fin stjärna. 


Barnen kavlar noga, gör mönster med fingrarna. Det tillverkas stora, små bollar. Pannkakor och kakor osv. 

Barnen blir mycket intresserade över play-do leran och har flera verktyg som knivar, sporre, korkar, kavlar och olika formar i varierande motiv. 
Någon av de nya barnen säger skiva, javisst du skivar lite bitar med kniven. Flera Hjärte kakor bakas fram, mm så goda och fina. Fast man kan bara smaka på lotsas. 
Barnen  skapare bollar med mönster med en spatel. Även en fisk trycks ut med en form

De äldre barnen visar duplo för våra nya kompisar. Barnen  påpekar färgerna och att de bygger osv.
Ett av de äldsta har byggt ett tåg med två vagnar. "Tinge  linge tåget går".... sjunger flickan. 
Barnen får frukt och det är äpplen och banan idag igen på samlingen. Alla får smaka, varsågod! Tack säger man när man får något. 
Då var det tomt på tallriken frukten är slut, lär barnen sig. 
Efter frukten tar vi fram en ny låda, fast den är likadan som igår. Men det är inte samma sak i den. I dag går lådan att öppna snabbt. Först hittar  vi grönt tyg, det är gräs. Vem behöver gräs? Jo, djuren! Vi upptäcker att kossan, grisen, lammet och hästen. Alla tycker om gräs också sjunger vi deras sånger.  Något barn visar två elefanter så då sjunger vi om 2 och 3 elefanterna.  Elefanterna tycker också om gräs. 
Barnen har ätit Pytt i panna med grönsakerna rödbetor, ärtor och gurka. Mycket fingermotorik då de yngsta sorterar ut köttbitarna. Ärtorna är också en favorit. Barnen lär  sig orden varsågoda, tack, mer, nej, dricka, skål osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar