måndag 27 september 2021

Måndag 27/9 Ny inskolning och ateljén är öppen

 Idag Välkomnar vi en ny pojke till avdelningen.  Så det blir en inskolning med några barn som är inne och leker, upptäcker sig fram i de olika lärmiljöerna, materialen och lär känna pedagog och kamrater. Nya dockvrån är intressant och de olika köksleksakerna. 



Barnen som ska ut till ateljén får en liten samling vid ateljén. På stjärnmattan sitter vi alla för att få lite energi med lite frukt. Tillsammans sjunger vi namnsången Hej Alla! Hej Alla! Hej alla vad kul att se dig,  välkommen hit...... Barnen övar på varandras namn och alla får se varandra och blir bekräftade. Barnen övar på att det är måndag. Har ni haft en bra helg? Vi sjunger sedan sången "en noshörningen kom till mig och gav mig en puss".... I sången får barnen öva på att klappa, stampa och göra en puss (på sin hand). Detta övar vi några gånger då vi alla behöver öva på den sången. 

Vad kan det vara under handduken? Någon säger, frukt. Visst är det frukt. 

,
Barnen får sedan uppdrag att hämta några hinkar så vi kan ha färg och måla lite med penseln. För idag får man måla med lotsas färg. 

Barnen börjar att måla lite nätt med färg för att måla mer och mer efterhand. Barnen övar teknik med att föra med penseln och täcka planket med färg. Motorik, språk, skapande, turtagning, samarbete och gemenskap att göra något roligt tillsammans. Där alla bidrar med något är betydelsefulla bitar som övas vid ateljén idag.  


Barnen får doppa penslarna i färg (vatten) och måla om vid sovloftet. Barnen drar med penseln fram och tillbaka. Först blir det lite färg och sedan mycket färg. Snabbt går det. 
Barnen målar rikligt med färg på utsidan av sovloftet. Så fint det blir. 
Vad kan det vara? Det är en valnöt med hårt skal. 
Barnen hittar mycket att äta vid planteringslådorna. Barnen övar på att det är hallon och tomat. Hallon är röda, tomaterna är orange och gula. Vissa tycker om dem andra vill inte ha.

När barnen kommer in tar man av sina skor via stövelknekt och väst.  Därefter tar man sina skor och jacka till sin plats. 
Barnen har fått en ny lärmiljö, en dockvrån med vagn och några dockor. Har beställt ny barnstol till dockorna och nya dockor som ska komma. Det kommer sättas upp bilder, ramsa och  kokböcker mm. Köra vagnen är kul, inte för snabbt då blir dockan rädd. Efter en stund är det tid att äta och då får barnen plocka undan. Därför sjunger vi "plocka undan" sången och sätter tillbaka sakerna. 
Vegetariska biffar, bulgur, sås och grönsaker. Oliver är  på grönsaksfatet idag, till många barns förtjusning. Mmm så gott med oliver.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar