onsdag 15 september 2021

Onsdag 15/9 Rytmik och utelek

Hej! Då är den tredje pedagogen äntligen här. Har längtat till att få börja jobba med alla fantastiska barnen, pedagogerna och vårdnadshavare, så nu börjar min fina resa med alla er. 

Mitt namn är Natalia och jag  är 22 år gammal. Gillar dansa, lyssna på musik, pyssla, äta mat men även att laga mat ibland. Jag har tidigare arbetat på Järavallen. Under barnskötarutbildningen som jag läste 2019/2020 så arbetade jag lite som vikarie på Videdals förskola.

Ser fram emot att lära känna alla barnen, vårdnadshavare och pedagogerna ännu mer och ser fram emot allt roligt vi kommer ha under den kommande tiden. Så mycket vi kommer lära oss och vilket äventyr det kommer bli! 

I en liten grupp övar några barn rytmik och rörelse. Via cd som heter  "rörelseglädje".  Barnen övar många motoriska grunder som att snurra, springa, snabbt, långsamt, köra bil, likna en elefant, gå, stå, gå  på tå och öva balans mm. 
Via låtarna om Babar-elefant, dunder honung att köra racerbil, knatte gå, säg goddag och springstund. Blir det en stor rörelseglädje med olika övningar med kroppen. En av våra nya kompisar ta för sig lite nätt med sin trygga hund. En liten gungande kropp med sin fina hund. 

Balans utmanas då barnen försöker lyfta ett ben. 
Babar elefant här! Hur går en elefant? Stora kliv och snabel har de. 

Barnen får dagligen frukt under förskole vistelsen. Barnen på Fjärilen tar alltid frukt innan vi går ut. Då får barnen lära sig att sitta ner på sina platser så man inte sätter frukten i halsen. Därefter övar barnen på att klä på sig. Barnen tar sina skor, kofta och väst.  
Barnen väljer mycket sand lek vid uteköket som är en av lärmiljöerna ute. Jag ska baka pannkakor, säger en flicka. 

Innan maten plockar barnen undan med hjälp av plocka undan sången "när barnen plockar när barnen plockar gården så snabb"......
Barnen har ätit lite tomatsoppa, nybakat bröd, tillbehör som solrosfrö, morotsstavar och oliver. Någon av de yngsta kommer på att man kan sätta oliver på fingret. 
Barnen sorterar, känner, smakar och övar fingermotorik då barnen tar upp de olika tillbehören. Tugga noga och länge med mycket vatten blir det bra. 
Under en uppevilan blir det högläsning och berättande utifrån denna bok. Det är en hund, den säger vov vov.  
Titta, Bibbi siter inte ner på stolen. Man ska ju sitta ner . Bibbi står ju på stolen. Vad gör de? De fikar och äter kakor. Där är Bibbis mamma, säger en kompis som blir mycket intresserad av boken. 
Barnen får även höra om Grodan. Det är Nallen och grodan som är modiga med att leta och gräva efter en skatt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar