onsdag 29 september 2021

Onsdag 29/9 Rörelse och rytmik

 Vh samrådet har varit i dag. Trevligt  att möta lite nya vh. Protokoll kommer ut inom kort. 

Barnen får lite frukt innan uteleken. Sedan övar vi vår sång Hej alla! Hej Alla! Vad kul att se dig välkommen hit.....

En fin och trevlig Bamsebok, den läser vi några gånger vi utevistelsen vid en mysig plats. Det är julafton och vargen kommer med julklappar. Det är klappar till Alla och fin julfirande med långbord osv. Barnen lyssnar på saga då vi tar en liten högläsning med barnen. Det blir en interaktivt sätt med frågor, tankar, barnens kunskaper och funderingar över olika begrepp från boken. Vi strävar efter att ständigt att läsa med barnen och inte för barnen. Vid läsning för barnen stannar bara pedagogen upp i bland om olika bilder och ord.   
Viktig information lapp till alla barnen, från ledningen om fortsatta restriktioner kring covid-19. 
Barnen övar flera motoriska färdigheter med att bl.a cykla runt en sväng, flera cyklar måste tankas via tanken så då får man hjälpa varandra med den stora slangen. 

Någon tar kameran och tar en bild då målaren målar om vårt sandbord. Så himla fint blev det, grönt blev det. 

Barnen övar motorik med att gå upp via stegen och åka ner via rutschkanan. Något barnen gör flera gånger om dagen. Flera av de yngsta visar upp sin säkerhet med att ta sig upp här, rörlighet och motorik likaså som har blivit allt bättre. 

Barnen övar med att köra och parera med skottkärra. Vissa vill ha föremål i den medan någon vill köra den tom.  
Lite naturmaterial samlas i en behållare. Det får ligga i burken så fina bär. 


Barnen övar med  olika lägesbeskrivningar med hjälp av att sitta på stolen, lägga sk blommor bakom stolen eller under stolen. Men är det blommor du har plockat?  Ja, jag tycker det. Fast det är lite bär från träden. 
Barnen övar på att ta sig fram med cykeln. Hasa sig fram med benen, framåt kommer man alltid. 


I en liten grupp övar barnen med cd från materialet Rörelseglädje med att gå som en elefant, knatte gå, springa  och köra racerbil. Därefter blir det plocka undan sången. 

Barnen har ätit tomatsoppa, bulle, crème fräsch och druckit mjölk. Bullarna verkar gå mest åt. Fast det blir konstiga hål i någons bulle. Man kan  doppa bullen i soppan det är gott. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar