torsdag 2 september 2021

Torsdag 2/9 Ateljén intruduceras



Barnens olika måltider under några veckor. 
Lite bokläsning i egen takt. Några över med några  geometriska figurer. Det är triangel, kvadrat, rektangel, cirkeln men även formen hjärtat, stjärnan och färger som  övas här mm.  

Barnen övar på att ta fram sitt material och plocka undan efter sig igen. Barnen ser på bilderna och ser tydligt var leksaken ska förvaras. Att barnen får inflytande och delaktighet av material och deras lek. Ta ansvar vad jag vill ha och följa upp detta och avsluta det sen  med att plocka undan efter sig. 


En pojke visar glatt upp sin nya frisyr. Snygg i håret som bara den. 
När alla barnen har kommit tar vi en fruktstund. Med lite myskänsla med lugn musik kan barnen sätta sig på mattan och ta lite frukt. Barnen övar på frukterna, att säga tack då man får något. Barnen får sedan övar på kompisarnas namn då vi sjunger Namnsången. Därefter kan barnen tar lite böcker och sk "tittläsa" lite på egen hand. 
Barnen väljer böcker om djur, Bu och Bä mm. Därefter blir det tydligt att sakerna och all material tas ut vid ateljén. Då blir ateljén öppen.



Lera kan man ju också göra  ute. Vi tänker det vi gör inne kan vi göra ute. Barnen trycker ut med hjälp av olika figurer, korkar och kavla med kavlar osv. 
Barnen kan utforska, skapa olika alster och leka med lera. Läshörna skapades också för de barn som önskade det. 
Lite högläsning i en liten grupp ute vid ateljén som är vid sovloftet. Det är böckerna om Pettsson och Findus, frukt boken, Mickan målar och boken om Tote mm. Tillsammans övar vi på klädesplagg, frukter, färger, antal också någon sång som passade in i någon bok. 
Barnen får även möjlighet att utmanas med olika pussel. Det är pussel med olika djur, bondgårdsdjur och  verktyg mm. 
Idag har barnen ätit korv stroganoff, ris och grönsaker. Favoriterna på grönsaksfatet blev gröna ärtor och rödbetor. Så gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar