onsdag 26 maj 2021

Onsdag 26/5 Skapande vid ute ateljén

 


Idag har ateljé varit öppen. Med färgade sjalar kan man göra olika bokstäver. Vi sätter ihop några sjalar så det blir stora, tydliga och färgglad bokstäver. Här ser vi bokstaven B, sedan kan barnen öva på att rita bokstaven. Barnen kan saker som börjar på B som banan, blomma, båt och blå osv. Så det blir mycket skapande på stort papper med färgade kritor. Barnen gör sitt eget skapande av de olika bokstäverna som förs fram.

Här har det skapat bokstaven N. N är det i mitt namn säger någon, nalle börjar N, napp osv. 



Parera med att cykla med det stora flaket som är där framme på cykeln. Inte helt lätt. 
Några barn visar  upp marimban för vår nya kompis. Man kan spela och sjunga ihop. Ja, man kan prova med pinnen också. Det låter lite annorlunda. 

Barnen blåser såpbubblor och några utforskar och leker med sanden. Man kan gräva med spaden och skopan från den stora gula traktorn. 
Barnen kör varandra med den stora cykeln med släpet. Några får åka med andra vill köra själv. 

Panerad fisk, klyftpotatisar, sås och mycket grönsaker har barnen fått till lunch idag. Barnen som inte äter fisk har fått vegetariska schnitzlar, klyftpotatisar, sås och grönsaker. Barnen hittar sina favoriter på grönsaksfatet, det är majs och ärtor. Någon av barnen  upptäcker att det blåser så ute. Det blåser, säger flickan upprepande gånger. Så vi tar och sjunger en vers från vår sång "Hej vind vad gör du bakom hörnet?"
Barnen som inte sover tog ett besök på biblioteket. Där är det fritt val av aktiviteter. Några sitter och vilar i sovsäckarna, som en flicka tror att det heter. Det heter saccosäck, men det är väldigt lika ord. Skönt att sitta och titta i böcker. 
Barnen övar även färgerna med språkpåsen om olika fordon.  Då övat barnen på att säga färgerna på  svenska, engelska och takk. 
Någon vill ha kamera och ta bilder på olika mönster och färger.  
Detta mönster är randigt och det är många färger som barnen  kan. 
Barnen delas upp efter egna önskemål  när vi kommer ner till avdelningen igen. Några gör bondgård för dinosaurier  och några ser filmen om Alfons och Mållgan. Här ser vi att någon av barnen har kunskaper och kan handskas med lärplatta, han trycker bort reklamen och sätta på play upprepande gånger.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar