fredag 26 februari 2021

Fredag 26/2 Fredagsmys inne

 Barnen har fått vara inne under fm. Fått lära sig om var fiskar  bor, och var det är väldigt kallt. Även om var is finns och var isbjörnar bor osv. Tillsammans hittar vi Grönland och Island mm. 

I en liten grupp blir det ett givande stund med hjälp av ikt. Lärplattan använd där barnen trycker fram olika färger och mönster osv. 

Barnen övar, lär, undersöker med hjälp av appen Tipp Trapp Träd. Där barnen för fram med fingrarna olika mönster, geometriska figurer. Smådjur som  maskar, fjärilar, skalbaggar, myror mm. Mycket lärande i kunskapsområde som språk, matematik med hjälp av antal och mönster mm. Teknik då man kan få öva med att använda lärplattan. Skapande och mycket naturkunskap då vi övar vad det finns för smådjur, väder, och årstider. 

Mycket språk dvs kommunikationen då vi sätter ord på detta. Vi lyfter språket med att både tala på svenska, på engelska och visar med TAKK. Då några har engelska som modersmål och TAKK för att synliggöra och förtydliga det hela. 


Ett nytt lite mindre landskap byggs upp idag. I landskapet kan bilarna prova att åka på järnvägen. Bil raden åker upp för backen och ner för backen. 

En liten fruktstund tar vi då leken pausar. Det blir en fruktbil av en av bilarna. 
Barnen turas om med lärplattan då barnen vill ha den. Trädet ändrar utseende under de olika årstiderna. Det är vinter och vi hittar smådjur som sover och vistas i trädet. 

Med ett timglas hjälps vi åt att alla få ta del av lärplattan. Lite svårt med turtagning men är av betydelse att man får lära sig. Här på fsk är man inte själv det är ju flera barn. 
Något barn provar att leka och höra hur det låter när man använder bussen. Tillsammans sjunger vi favorit sången "hjulen på bussen". 

Barnen bygger med stora Duplo. Det byggs bo till djuren. Och olika höga torn osv. 

Barnen har ätit vegetarisk lasagne med grönsakerna rödbetor, morötter och ärtor. 

Nu vill vi önska er alla en trevlig helg. Hoppas det blir sol och fint väder under helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar