fredag 12 februari 2021

Fredag 12/2 Göra fågelmat och Fredagssamling

Barnen har fått göra fågelmat till våra vinterfåglar.  Redan vid frukosten pratar vi om hur fåglarna har  det under vintern. Det är kallt för fåglarna och det är svårt att hitta mat för dem. Så därför vill vi hjälpa dem att och ge dem lite mat. 

Barnen undersöker, smakar, känner, luktar och jämför de olika fönen.  Vissa tycker det smakar gott andra tycker det är äckligt. 
Barnen gör först 5 st muggar med fågelfrön. Sedan blir det ännu mera då vissa tyckte detta var intressant och rolig aktivitet.  
Barnen undersöker och smakar på kokosolja både i fast form och flytande. När vi har smält kokosoljan ser det ut som kokosvatten, som barnen säger. 

Några av de äldsta barnen har varit ute. Barnen har haft möjlighet att dans till härliga medryckande musik från kända barnsånger. 

Barnen övar grovmotorik, balans, koordination, perception osv. Dansa och att göra olika rörelser som klappa, stampa och snurra mm. 
0
Barnens Fredagssamling där gårdstomten vill påminna om att på söndag är det alla hjärtans dag. Samlingen börja som  vanligt med våra två sånger. Därefter får alla barn knyta röda band vid ett markerade hjärta på staketet. 
Vi på Flodillern vi sprida lite kärlek till folket. Kärlek till oss Alla!
Barnen är mycket intresserad övar vatten, is och snö därför utforskar barnen ofta sin kreativa lek i kuben med båtarna, is klossarna, kaplar-dockorna med bilder på sig själva osv . 

De matematiska begreppen som antal, lika, flest, mest,  geometri utmanas barnen vid dessa två aktiviteterna. 
Barnen övar med fruktlotto. Ett barn påpekar att  "banan ska man skala". 
Fredagsmys mat dvs Tacos! Barnen kommer in på att skapa båtar av brödet. Barnen fyller på med sojafärs och äter sin tacosbåt. Barn upptäcker små, stora båtar och många  osv. 
Barnen dukar av med att skrapa ner matavfall i den bruna påsen och sätta disken på vagnen. 
Sedan får barnen  som inte sover sk uppe vilan reflektera över sin förskole vecka med bilder från datorn. Först görs ett data torn, där vi kan ha datorn. Barnen säger kompisarnas namn, måla, snö, åka ner för kullen, snögubbe och dansa osv. 

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar