torsdag 11 februari 2021

Torsdag 11/2 Barnens delaktighet och inflytande

 


Kalas för en kompis som har blivit 2år. När man har fyllt år vill vi alla fira vår kompis. Det blir fruktstund och födelsedagsbarnet får sitta på Bolibompastolen, välja en hatt och det blev guldhatten. Födelsedagsbarnet får ett födelsedagskort som liknar en fjäril, och på framsidan av fjärilen är det två prickar precis det antal som man fyller. Mycket glädje och utrop som Bolibompa, fjäril, dansa, klappa osv. Vår kompis är mycket förtjust i Babblarna så idag har vi skannat på båda sidorna från underlägget. Det är Doddo som inleder babblarnas födelsedagssången "DO DO DO"..... Barnen dansar, tjoar och dansar i par mm. Alla kompisarna sjunger och Hurrar för födelsedagsbarnet. Man får även önska önskesånger när man fyllt år. I dag blev det bla sången "huvud axlar, knä och tå. 


Innan barnen går ut görs flera valfria byggalster, här sätts det blåa taket på. Barnen övar fingermotorik, språk via matematiska begrepp, teknik då de upptäcker olika former och se hur den tänkta klossen kan placeras, fantasi kreativt bildskapande är andra begrepp barnen lär vid denna aktivitet.  

Egen medtagen bok som är mycket omtyckt som heter, "Julia hjälper till". Julia är med sin mamma och handlar mm. 

Dagens lunch var korvstroganoff, ris och grönsaker. Det veganska var ugnstekta klyftpotatisar med en sojabiff. Alla barn har uppskattat maten
Mamma Måds bok " Vinter". Nu är det VINTER!! Som Mamma Måd älskar, hon måste ha nya kläder bla en halsduk, vantar och mössa som barnen berättar då barnen får höra boken från lärplattan. Mellan varven sjunger Mamma Måd trevliga sånger som bla "Hej Vinter" (samma variant av sången Hej vinden,  som barnen kan), Vit vit en variant av färgsången osv. 
Barnen får bygga medan de lyssnar på sagan av Mamma Måd. Det blir köttbullar och korv på lotsas fat och fina höga torn runt träplattan 

Mamma Måd upptäcker vinter med att göra snöbollar, spår i snön och snöänglar. Sagan spelas upp upprepande gånger och redan då kan flera nynna och sjunga lite från de olika sångerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar