onsdag 17 februari 2021

Onsdag 17/2 Skapande och utelek.

 

Barnen sk tittläser och berättar från en egen tillverkad bok. Det är om kossan som äter gräs. Med få bilder från materialet bildstöld, här övas språk, berättande, fingermotorik och  koncentration  osv. 
Barnen bygger torn, det är grönt och rött och det är höga torn, som barnen säger.  
Barnen leker vinter lek med is klossar, vattenlek med de nya fiskarna och bygger torn och hus med mjuka klossar inne i tema kuben.



De övriga barnen har upptäck, skapat och laborerat med vatten, färg och is. Barnen ritar på papper  med hjälp av färgad is. Lägger is i glas och de färgade isen blir färgat vatten.  Inte äta  även  om det verkar gott. Då blir det färg i magen. 
Barnen får möjlighet att upptäcka, utforska och undersöka med vatten med   hjälp av våra båtar och de fina fiskarna mm. 

Vad har hänt med snön? Vatten ropar barnen. Javisst,  snön har smält.  Därför har några barn varit ute och haft vattenlek och samlat vatten. 


Ikt med olika fordon som kör. Hur ser det ut när man kör tåg och bil? Hur låter det? Man kan inte köra för fort, det kan hända olyckor mm. 
God varm  broccolisoppa med bröd i bitar, crème fraiche och mjölk. Barnen verka tycka om soppan och det tar snabbt slut. Sedan är det någon som ser en fågel. Ja, det är fåglarna vid fröbollarna som vi har hängt upp. Fåglarna äter så och flyger hem med maten, som någon säger osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar