fredag 5 februari 2021

Fredag 5/2 mini Fredagssamling


 Lek vid bilbordet med sin kompis flicka  säger,  jag vill sitta bredvid. 
De äldsta barnen spelar spel och bygger flera pussel. Sedan går de äldsta ut för att ta en mini Fredagagssamling. Idag blev det en mini Fredagssamling med frukt och våra två sånger. Detta pga kylan.
Barnens gamla Babblarhylla ändras om i barnens intresse som är  "vatten". Men även vinter, is och snö kommer man även in på och vidare med hjälp av projektboken. 

Här utmanas ett barn med mycketvarierande byggmaterial i olika färger. 
Barnen som är inne får lite frukt och även gruppen som är ute får lite frukt innan de går ut. 
Barnen dvs de yngsta är inne vid de olika lärmiljöer. Barnen övar på att göra snöhögar med att lägga klossar under det vita tyget, bygger med  även med is klossarna mm. 
Övar med att lägga lotto av grönsaker. Mycket lärande av dessa olika sorterna, antal, färger och hitta lika och även par mm. 

Flera barn väljer magneter och även några bokstäver av magneter i olika färger. Barnen övar språk med matematik via antal och färger mm. Även teknik då någon upptäcker att magnetism funkar vid diskmaskinen  men inte vid skåpet. 

Flera barn tycker om språklådan med svarta saker. Det är svarta kritan som man kan rita på ett papper, svart pensel, liten mjuk boll osv. 
Barnen väljer  biblioteksböckerna när de har varit ute. Här vill någon titta i boken om Sicka och hans pappa. 
En snabb kram med bästa vännen. Mycket rörelseglädje och gemenskap i dans och musik av Mamma Måd. 
Barnen övar med att göra give me 5 med Mamma Måd sång. Barnen ger varandra 5 och 10 med sina händer och kramar varandra. Man ska vara rädda om varandra och vara vänner och kompisar. 
Barnen har fått lasagnette och grönsaker till lunch. Vid måltiden pratar vi om att det är fredag, och då kan man ha fredagsmys. Jag ska äta glass i kväll, säger en flicka. Någon annan säg att de också ska äta glass och popcorn. 

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar