tisdag 2 februari 2021

Tisdag 2/2 Utelek, projektboken och Brandövning

Vid uteleken idag hördes en signal, det blev Brandövning. Alla barnen samlades på presenning med brandväska. Medan vi väntar räknar vi in oss alla dvs 13st. Tillsammans övar vi på att det är tisdag, med fin blå himmel och sol. Solen är gul, säger en kompis. Vi sjunger namnsången och  Imse Vimse spindel. 


Liten kort samling då det var Brandövning. Det är det vita fina frost, som är intressant för barnen. Det är fint, och vackert. Och det serveras äpplen, som är mycket omtyckt av barnen. 
Efter uteleken  blir det sångstund i två grupper. Önskesånger med några. Och den blåa lådan för den andra gruppen. Barnen lär sig att den blåa lådan ska likna havet. Det bli mycket lärande i språk via matematik då barnen räkna, jämför fiskar och ser över olika begrepp via de visuella sång korten osv. Barnen får fiska med en illustrerad fiskespö av en penna. 

Barnen får hjälpas åt att fiska upp några sånger. Det blir sångerna " en liten båt blir ofta våt, en kullen natt, för lång ner i havet där fiskarna bor" osv.
Innan maten leker barnen med kaninen och visar olika saker från havet. Barnen visar de olika båtarna och sköldpaddor mm. 


Några barn leker vid bilbordet och kör upp och ner för rampen. Det kopplas på tågvagnar osv och körs runt i landskapet som visas på mattan. 
Barnen har ätit fiskgryta med kokt potatis och grönsaker. Det veganska var vegetarisk schnitzlar.  

Denna bok  fick barnen lyssna på under uppevila. Den handlar om Sickan som vill vara ute och leka i vattenpölar, men vänta Sickan! Man måste ha byxor, tröja, galonisar och jacka. 

OBs! OBS! OBS! DET HAR UPPTÄCKS LÖS I STORA HUSHALVAN, ALLTSÅ HOS DE ÄLDRE BARNEN. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar