onsdag 10 februari 2021

Onsdag 10/2 Atelje utomhus

Kuben ändrades lite igår, barnen hjälpte till. Vatten förflyttas och slingan tänds, så det glittrar och blir fint. Snö med hjälp av tyger ändras och klossar under tyget så det blir backar osv. 

Fina byggen där gubbar, kaplar-dockor och dinosaurier så det blir lustfyllt. Nu ät det klart, säger flickan. 


De yngsta provar, övar och lär några av bondgårds djuren, med hjälp av qer- koderna. Barnen övar djuren, läten och takk. 

Här lyssnar hur hästen låter? Något barn härmar ljudet. Hur många hästar ser vi? Vilken färg är hästen? Var bor hästen? Vem tar hand om hästen? Vad äter hästen? osv. Några av frågor som vi försöker ta reda på genom dessa qer-koder om djuren.  

När man har övat på att ta på sig alla kläderna kan man få frukt. 
Fint bygge av duplo skapas av de äldsta barnen. 
Innan uteleken tar barnen lite äppelbitar. Mmm så gott och alltid lika uppskattat. 
Barnen målar ute på snön. Det är med färgerna grön, gul, blå, röd och svart. Så mycket färg som åker ut i snön. Olika mönster synd väl då vi alla trampar där. 

Barnen blandar och rör med penseln och målar och ser hur färger möter snön. 
Härligt vinterskapande,  barnen hittar is med olika leksaker i som krattan mm. Barnen målar på is och snö. 
Alla barn vill prova att måla i snön. Det övas att skapa med färg på snön, teknik att föra pensel, bildskapande, språk, fantasi, kreativitet osv. 
Barnen räknar då de pekar på snöflingorna. Dessa ärt ju nu när det är vinter och vi har ju sett när snö smälter blir det vatten. 
Undersöker antal snöflingor. Dessa läggs upp i tärningssymbolen också lägger vi dem även i en rad. Hela tiden är det samma antal dvs 5, barnen räknar och vet att detta antalet som hela handens fingrar. 


Innan maten undersöker vi i den blåa lådan. Allt som har med vatten att gör finns där. Barnen hittar fingerdjuren hajen och sköldpaddan. Och vi sjunger om mamma, pappa haj och övar takk mm. 
Barnen ser och hör hur vatten låter vid olika tillfällen. Som att ta vatten vid kranen, havet och hur det låter där och växter behöver vatten för att växa osv. 
Barnen har ätit cowboysoppa med nybakat bröd och druckit mjölk. Soppan serverades även som vegansk, kanske lite stark. 
Vid uppevila lyssnar och språkar en liten grupp barn med hjälp lärplattan. Alfons pappa uppmanar flera gånger "akta dig för sågen" "rör inte sågen". Ett av barnen  vet att Alfons gör en helikopter. Men plötsligt har Alfons byggt in sig själv i helikoptern, så nu måste han ha sågen.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar