torsdag 18 februari 2021

Torsdag 18/2 Barnens delaktighet och inflytande

 

Förskolans brandlarm har utlöst idag, då det var något i köket som utlöste detta. Mycket emotionellt då det var kallt och blött ute. Barnen får så klart jackor, fleece och filtar på sig. Därför får ni ta en titt i torkskåpet angående barnens kläder. Bara tänk på att ni är själva i hallen. 

Barnen har haft en samling  med fint värmande ljus (batteri ljus),   önskesånger och frukt får alla barn.  

Barnens gård är under uppsikt och ska åtgärdas så fort som möjligt. 

Barnen bygg-konstruerar torn tillsammans med hjälp av de mjuka stora klossarna. Titta vad jag kan, säger flickan som står på ett par klossar. Är det skidor? 
Barnen har lärplattan med olika bilar med musik från lejonkungen som barnen kan mycket väl. 
Regelbundet övar barnen med att gå på pottan. Vid de olika lärmiljöer och även då toaletten får barnen titta och berätta från olika böcker. Boken " knacka på" knackar barnen och berättar att det är apor i boken mm. 
Några av de yngsta övar frukter och grönsaker med hjälp av ett lotto. Barnen tar upp och lägger dem på resp bild. Flera  smakar och undersöker frukten och grönsakerna med munnen. 
 Idag har barnen ätit köttbullar med potatis, sås och grönsaker. Mmm mycket uppskattat. Mer bolle, uppmanar barnen.


Nya språklådan med  vita saker. Barnen benämner sakerna dvs papper, krita, gem, bokstaven M som i mamma, bilar dvs två ambulanser osv. Barnen jämför saker stort och litet papper, taktil känsel då det finns hårda och mjuka saker i lådan. Barnen övar vidare att det finns en ko, ett lamm, krita, bomull, och en mjuk liten kanin som man kan dra upp så  den kan gå. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar