onsdag 3 februari 2021

Onsdag 3/2 Skapande-Ateljé utomhus

 

Innan barnen går ut dansar vi till olika sånger bla rockspindeln och krokodilen osv. Dagligen övar barnen på att ta på och ta av kläder. Barnen övar vilken ordning klädesplaggen ska tas. Man börjar med kofta, halskrage, byxor, jacka eller overall, mössa, skor och sist vantar. Många gånger lär sig barnen av sina misstag då bla de går fort med vantarna, fast då blir det svårt med att sätta på skorna. Hela tiden finns lärandet, i smått och stort.  


Vi de olika rutinerna tvättar barnen allt mera sina händer. Barnen sjunger tvätta händer sången, något som flera barn är riktigt bra. "Tvätta, Tvätta liten hand, bort med smutts och sand.............."

Barnen leker och kör med olika fordon. Svårt med turtagningen i bland för de allra yngsta, det finns många bilar i garaget. Barnen kan sitta på en stol bredvid bordet och köra sina fordon osv. Även sätta upp Babblare i en fin rad, görs också. 
Det läggs till några Babblare i raden. Vi räknar och övar färger mm. 


Barnen lär sig att måla med salt, först målar man med hjälp  av ett  limstift sedan strör man salt över. Fina  annorlunda konstverk växer fram. Detta skapande syns mera på ett mörkt papper. 
Ateljén är öppen precis som vår nya skylt visar. Barnen har fått måla med salt, kanske liknar det lite frost som finns i naturen nu. 
När ateljén stänger kommer det ett besök till sovloftet, en brun liten fågel. Som flyger vidare upp på taket sen. 
Barnen sätter sig vi Sagohörnan med en bok. En av lärmiljöerna som har kommit fram vid utevistelsen. Barnen sk tittläser och visar upp vad han ser.  En traktor som gräver, säger han.

En grupp barn lyssnar på saga om Nicke Nyfiken. Barnen lyssnar och lär från två andra filmsnuttar Greta gris på förskolan och Greta gris är sjuk. Tillsammans pratar vi om att det finns baciller överallt och  att man är hemma när man är sjuk, så att vi andra inte blir sjuka. 

Barnen har ätit  tomatsoppa med nybakat bröd med mycket smör och crème fraiche. 
Boken handlar om en  halsduken som är en kompis, som heter Lenny. Det blir en orm av den, en hängmatta, krokodilen med käftar och det blir även grytlappar mm. Vår halsduk har mönster och det är färgerna brun och röd. Vår halsduk som vi har med i sagan får namnet Lisa.  Barnen får se den när vi viker den då den blir smal,  vi tar ut halsduken hela längd osv. Det blir mycket lärande i matematik-mönster färger, språk, teknik och mycket berättande osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar