fredag 30 oktober 2020

Fredag 30/10 Fredagssamling

 

Julledigheten närmar sig, vänligen fyll i blanketten så fort ni vet om era barn har förändrade vistelsetid. Sista inlämningsdatumet är 16NOVEMBER!!
Vårdnadshavarmötets protokoll har kommit upp, läs gärna det är info på båda sidorna. 

Några barn säger måla, då kan man ta en pensel och vatten i en behållare. Det målas och huset blir en mörkare färg. 
Barnen samlar naturmaterial och lägger sedan upp dem på en bricka för att torka. 


Är det något brev i brevlådan? Nja, det verkar vara något annat. Det verkar vara en grön påse. Är det tomtesäcken? Nä, det verkar vara lite olika saker. Kanske kan det bli sånger av dem. Det är spindeln och hans spindeltråd, det är en fisk dvs sången fisken simmar många timmar först simmar han upp..., det finns en buss det blir ju hjulen på bussen, krokodilen finns också i påsen, då kan man göra vanliga krokodiler eller farliga krokodiler. 

Barnen får frukt efter Fredagssamlingen, mmm så gott med frukt ute.

Barnen får se, känna och undersöka på nyponkvistar innan lunch. De är röda. Det finns också i vår projektbok. Draken fastnar i en nyponbuske. Av nypon kan man göra nyponsoppa. Så därför får barnen smaka på detta. Det verkar vara mycket gott, då barnen vill smaka flera glas. Vi kommer att beställa mera nyponsoppa så att flera barn kan smaka på detta. Något barn känner igen detta och har nog druckit det innan. 

Barnen tittar och kommunicerar från boken. Någon vill titta själv i boken, men det är trevligt att titta i boken tillsammans. Kanske ser vi nya saker som lyfts fram. Under fm där ute på gården fick vi idag besök av två gubbar i gul klädsel. Det var tid att kratta och samla löv och göra trädgården fin. De krattade då med den stora krattan, precis som vi kan se i vår projektbok. 
Höst mys vid måltiden då vi har dukat upp med servetter som duk och nyponkvistar

Nästa vecka tar vi inskolning igen då våra nya kompisar har varit sjuka. 

Vi på Fjärilen önskar er alla en Skön Helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar