torsdag 22 oktober 2020

Torsdag 22/10 Barnens delaktighet och ìnfytande

 

Barnen gruppen som har varit inne har bla sjungit med hjälp av musik från lärplatta. Det har dansat till musiken som har mycket tydligt budskap om Allas Rättigheter, men även mycket rörelseglädje  ger denna stunden. 
Det lyssnas även på två sånger om alla barns rätt. "Alla barn har rätt....."
Barnen som är inne en stund får kunskaper om vad Alla Barn Har Rätt Till. Att man ska vara snälla mot varandra, säger någon. Inte slåss, man ska få vara den man är, få kärlek och värme, man ska få vara med andra barn leka och lära sig olika saker,  osv  



Avslutningsvis tar barnen som har haft ikt med lärplattan några favorit sånger. Det är bä bä vita lamm, och hjulen på bussen och huvud, axlar och knä ... . Barnen är aktiva och försöker hänga med i de olika rörelserna och det går snabbare och snabbare dvs roligare och roligare blir det då. 
Därefter bygger några upp ett nytt landskap med vatten, broar, djur, torn och hus i kuben. Några dinosaurier får vara med, vi räknar dessa och sätter upp dem på rad. Mycket matematik med antal, jämföra och se likheter osv, även bildseende med att bygga upp olika miljöer, koncentration, osv är olika begrepp som övas. 
Barn från olika avdelningar hjälper till att spela på olika instrument tillsammans. Det spelas upp olika barnsånger från olika språk. Det är sånger på engelska, svenska, tyska osv. Härlig gung av flera barn med mycket takt och rörelseglädje. Barnen övar att börja spel, sluta att spela, spela svagt och spela starkt osv. 


Fri spel med några uttagna instrument, barnen kan välja att spela med trummor i olika storlekar, spela på musikpinnar, maracas av olika modeller osv. 
Som avslutning vid den valfria musikstunden med varierande instrumenten, tog vi barnkonvention via lärplatta från Unicef. Något barn som hade varit inne kom ihåg vad vi talade och lyssnade om innan. Man ska inte slåss, vara vänner, alla ska få äta sig mätta, alla ska få rita och få undervisning i skolan, att alla få ha vuxna som tar hand om en osv.
Idag serverades pumpssoppa, bulle och mjölk. Mmm många barn som åt riktigt bra. Såå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar