fredag 2 oktober 2020

Fredag 2/10 Fredagssamling med hjäplreda

 Idag är det fredag och då tömmer vi våra tunnor för källsortering. Herregud, så mycket sopor det är i soprummet. Stora kartonger från alla cyklarna. 



Barnen bakar sandkakor med  olika former och behållare. Det blir små, stora, höga och låga kakor. Mmmm, också smakar vi av dem. 
Här åker någon i väg med motorcykeln, dock ingen motor men det går fort ändå. 
Många barn vill så klart cykla med de nya  cyklarna. Det trampas i väg som bara den. 
Också plötsligt hörs kobjällra och alla vet att vi ska gå och sätta oss på stockarna för att ha Fredagssamling.  Idag har vi en hjälpreda som hjälper till. Så stolt! 
Hjälpreda visar att vi ska gå igenom portalen och ta en plats vid stockarna eller sitta ner vid presenningen. Låt oss börja! 

Vi sjunger våra inledningssånger " Hej allihop" och  Gårdssången. Hej alla Barn, är det bra med er? Tror ni vi har fått brev idag? JA,JA, säger flera i kör. Jodå! Mycket riktigt har vi fått brev. Gårdstomten har  lämnat en blå påse. Med olika masker, fast det är inte maskar som kryper på marken. Det är ansiktsmasker som föreställer olika djur. Gårdstomten vill att vi ska gissa vad det är för djur? Barnen gissar rätt. Vi övar takk och sjunger de tre djursångerna. Det är om katten, kaninen och ankan. 

Efteråt äter vi frukt enskilt i varje avdelning. 


Det blir sångerna lille katt, jag är en vanlig kanin och ankan. När vi sjunger ankan gör vi rörelser och liknar små ankor. 

Barnen har ätit vegetariska schnitzlar, kryddiga klyftpotatis och sås. Mmm så gott! 
Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar