onsdag 21 oktober 2020

Onsdag 21/10 Höstfest

 

Härliga sånger och rörelser om hösten. Extra komp med musik av Jan, härligt med rytm och takt. 

Höst underhållning. Som går i tema hösten. Frågor som öppnas upp det hela är, varför är det höst? Varför faller löven mm? Höstens olika förändringar med färger, mörkt och att det blir kallt. 

Barnen fick smaka lustfyllda och goda clementin pumpor. Mmm så gott! 
Kuslig frukt med bananspöken, mm riktigt goda. 

Till sist tar vi ramsan om spöket. En tjock en smal en liten en stor....." långt där nere spöket bor, är han farlig, han vill bara säga, HEJ!!!
Efter höst underhållning tog vi lite sandlek tillsammans med vår nya kompis. Det bakas stor och små kakor. 
Några av de yngsta barnen spelar på marimban också sjunger vi flera önskesånger. Det blir favoriten blinka lilla stjärna, bä bä vita lamm och till sist om krokodilen. 
Barnen har ätit kusligt goda köttbullar, potatis, sås och grönsaker. Det rullar så och det kommer mycket på golvet. Konstiga höstbullar! 
Den veganska menyn även höstligt kusligt goda morotsbullar. Bordsgrannen vill gärna smaka. Efter ett tag bjuds det flitigt. Varsågoda! Sägs det. 
Vår nya Pumpakompis, dock inget namn ännu. Får vi vara rädda om. I år skär vi inte ut den, utan ritar med tuschpenna, så är den längre hos oss. 

Kuslig höstpyssel med fina klistermärken som sätts på svart papper. Så fina höstkort blev det. Vi räknar antal klistermärken och det blir 5, hela handen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar