fredag 9 oktober 2020

Fredag 9/10 Fredagssamling

 

Flera barn väljer att leka vid lekstugan idag. Det blir snabbt och lustfyllt "titt ut leken". Barnen går fram och tillbaka vid fönstret och dörren och säger, "titt ut". Mycket glädje och utropade tjut. 
ÅÅå titta, här kommer jag, "titt ut igen". Så kul! 
Några barn väljer att cykla runt. Vissa tar långa turer och andra små turer med en cykel. 

Barnen har fått fina stora siffror av Gårdstomten. Det är siffror som kan hänga vid olika ställen på vår fina gård.  Det är siffrorna 1-5. Tillsammans bestämmer vi var de olika siffrorna kan hänga. 
Barnen som är tre år får hjälpa till att hänga upp siffran 3 osv. Denna siffran symboliserar att det är 3 barn som kan vara i trädet samtidigt. 
Siffran 1 är precis vid ingången, som ska betyda att "Vi Alla är nummer 1" på FLODILLERNS FÖRSKOLA!! 

Några av de fina siffrorna barnen har fått. Barnen  övar siffersymbol, vilken ålder de har, och hur gamla de är och hur den siffran ser ut. Mycket språkande-kommunikation då barnen nämner färger, om sin ålder och vilken siffra de förknippas med.  Mycket berättande då vi tar beslut om var siffran ska hängas upp mm. 

Siffran 5 symboliserar att det kan vara 5 stycken barn i bygghörnan åt gången. 

Barnen har ätit lasagnette med mycket goda härliga grönsaker. Mmm så gott.
Den veganska maten blev det bönpasta med schnitzel och tomatsås. Mot slutet av måltiden hör vi som vanligt på Kretslopps pop och blir påminda om att vi slänger matrester i den bruna påsen, några barn har börjat nynna låten och är mycket noga med att slänga i den bruna påsen. 
Vi vill påminna om att det snart är höstlöv dvs v44. Vi vill att ni meddelar oss om barnens vistelsetid förändras under denna veckan.  

Nu önskar vi Alla er en trevlig Helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar