onsdag 7 oktober 2020

Onsdag 7/10 Skapande och rörelse

Barnen har haft en fruktstund som vanligt på vår samlingställe. Barnen  skickar runt tallriken så att alla kan få lite energi av frukten. Sedan räknar vid antal kompisar och vuxna. Det är 8 barn och 2 vuxna. Vi räknar på olika språk som svenska, tyska och somaliska. 

Barnen reflekterar över boken, Memmo och Mysen bråkar i vinden. Detta gör vi tillsammans och barnen kommer ihåg flera betydelsefulla saker från boken. Det är vinden som blåser så. Och alla sakerna som barnen nämner blåser runt i vinden. Det är löv, strumpan, paraplyet och bollen osv. Vi undrar vad MEMMO och MYSEN gör? De flyger en drake, och den fastnar i en buske med nypon. Nyponbär är röda, och det kan man äta. 
Barnen visar antal barn och vuxna. 


Barnen  får sedan se hur man kan göra en drake. Så vi gör 5st drakar. Barnen nämner att den ska ha ögon, mun och näsa. 


Sedan får barnen utforska med dakarna,  och få fart så den flyger i vinden. Och det flyger, men inte så mycket för att det blåser inte så mycket i dag. Detta ska vi göra några gånger till och utmanas med olika slags drakar. 

Barnen  leker lite vid de olika lärmiljöer inomhus en stund innan maten. Det körs bilar, långa lastbilar, små, och stora bilar. Tut, tut hörs det vid bilhörnan. 




Innan maten får några hjälpa till med att sätta upp laminerade löv på fönstret. Barnen säger, trycka på och att det är många löv. 
Barnen har ätit tomatsoppa med nybakat bröd och creme fraiche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar