tisdag 6 oktober 2020

Tisdag 6/10 teknik och naturkunskap


Barnen har haft samling som vanligt. Litet fruktfat där frukten gick snabbt åt. Och barnen säger, Slut! 
Barnen har haft högläsning av projektboken, där vi börjar med ta en återblick om vår bok. Att det handlar om MEMMO OCH MYSEN när det flyger med drake. Bra att hålla i draken, då det blåser mycket. Vi talar om löv och olika saker som flyger i vinden. Vi kommer även in på emotionella bitar, då Memmo blir arg på Mysen. Mysen ramlar och tappar draken. Arg, kan man ju bli ibland. 
Idag får barnen bla plocka löv också kan vi läggs dem i behållare med vatten, upptäcka oss fram vad som flyter och sjunker. 

Barnen hämtar äpplen från gården. Sjunker eller flyter dem? Det flyter uppe på vattenytan. Också räknar vi alla äpplerna osv.
Barnen har byggt ett långt tåg, jättefint! Fast det stör några äldre barn att bygget är utanför bygghörnan. 




Liten grupp läser en bok om Sickan. Handlar om att man måste ha rätt kläder för rätt väder, och inte bara gå ut. Vänta Sickan du måste ju ha kläder och sen regnkläder. Barnen  samtal kring  denna boken som även rimmar. Samtalet utgår från bilderna och flera egenkända saker osv. 

Några barn bygger och konstruerar i bygg rummet. Bland annat tågbana och bondgården mm. 

Barnen har ätit hamburgare, klyftpotatisar, sås och grönsaker. Man kan äta från tallriken som vanligt eller hålla hamburgaren i handen. Mm mm sååå gott! 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar