måndag 26 oktober 2020

Måndag 26/10 Utelek på gården och inskolning

 

Barnen som har varit ute leker uppe vid kullarna, övar motorik då de går upp och ner, ibland blir det snabbt ner. Öva på perception och ta det försiktigt då det blir lätt högre fart. 
Barnen sjunger och spelar på marimban, något som är mycket omtyckt av barnen. 
Barnen har även tagit en fruktstund ute tillsammans med avd Kolibrin. Då blev det namnsången och några önskesånger. Sen ville barnen  ut och leta efter löv i olika storlekar och färger mm. 

Fruktstund för barnen som är inne. Det tar snabbt slut och tallriken är snabbt tom. En liten låda med söta små djur tas fram. Djuren sätts upp på en ljus kloss, så man ser dem tydligt. Barnen  sjunger, övar på takk, övar matematik med antal, storlek, olikheter osv med dessa djur. Mycket språk då alla vill se och lära med dessa djur. 
Barnen lägger sedan tillbaka dessa djur i lådan och benämner dem alla. 

Några barn får höra sagan om "vi odlar smultron". Vi läser och berättar för varandra. Vissa känner igen bären som måste vara röda innan man äter dem. 

Boken tar även upp att pojken i boken har två pappor, och inte mamma och pappa. Alla har vi det på olika sätt. Men aktiviteten med att odla smultron blir mycket givande och med mycket bär.
Barnens nya kompis som bekantas i en liten mindre grupp inne på avd. Hoppe Hare är omtyckt och är med i leken med olika material. 
Barnen har ätit kikärtsgryta med bulger och grönsaker. Mmm gott verkar barnen tycka att det var. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar