torsdag 8 oktober 2020

Torsdag 8/10 barnens delaktighet och inflytande

 

Avd Fjärilen ger förslag på aktivitet ute. Barnen kan idag spela på de låga trummorna. Barnen lyssna på musik från olika länder. Detta gör vi via populärkulturen via några barnsånger mm. Vi lyssnar på färgsången, lejonkungen och andra barnsånger och även afrikansk musik med trummor. 
Barnen får höra musik på tyska, somaliska, svenska mm och spela efter, barnen övar och lära känna rytm och känsla. Vi övar på att börja och att sluta spela.  

Somliga blir mycket intresserad av det tekniska, ikt på ett enkelt och lustfyllt sätt helt ut efter barnens delaktighet och inflytande. Barnen trummar med handflatan, fingrarna och med hjälp av en pinne. Härlig gung hos de flesta och mycket dans och rörelse då hela kroppen vill röra sig. 

Barnen har tagit lite fruktstund med dessa tre goda frukterna. Det är päron, äpple och banan. Mmm så ååå gott! Sedan övar vi flera begrepp från vår bok. Barnen  kommer ihåg MEMMO och Mysen och att de flyger drake. Men draken fastnar i busken där det finns röda bär. Det är en nyponbuske. Röda bär, barnen luktar och känner på bären. 


Barnen lär sig att det är en gren av nyponbusken och det finns taggar, så man får undersöka den försiktigt. 
Tillsammans räknar vi 1,2,  och 3. Det luktar äckligt var det någon som sa.  
Barnen övar och utmanar med att hoppa i de olika rutorna i hagen. (Bilden försvann).

Dagens lunch blev kycklinggryta med curry och ris grönsaker då vi provar polkabeta.  Det veganska blev kryddig sojafärs. 
Kretslopps pop där barnen får höra och öva praktiskt med att sortera matavfall. Detta spelas upp regelbundet vid de olika måltiderna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar