tisdag 20 oktober 2020

Tisdag 20/10 teknik naturkunskap

 Högläsning och berättande från pekboken "Akta bajset". Det börjar med att flickan nästa trampar i bajset, då hunden bajsat på marken. Sedan får flera akta bajset då både mamma och pappa osv kommer. "Alla hojtar akta bajset". 

Barnen ser fler djur som bajsar. Det är katten och en fågeln mm.
När vår nya kompis kommer tar vi en liten samling med frukt. Därefter presenteras vår projektbok MEMMO och MYSEN som bråkar i vinden. Att man kan bli arga på varandra, och att olika känslor förs fram. Mysen tappade ju draken då han ramlade på en sten osv. De fina kaplar- dockorna visas och dem kan man ha i leken och olika aktiviteter osv. 

Barnen som är inne får också en inblick på alla barns rättigheter dvs Barnkonventionen. Via en lustfyllda och enkel film via lärplattan om vad Alla har rätt till. Alla har rätt att få visa känslor, att inte  slåss skada någon, att alla ska få ha kläder, äta sig mätta osv. 


MEMMO blir arg på Mysen då han tappar draken. Medan Mysen blir ledsen då han ramlar på stenen. 
Barnen som är ute går också igenom olika känslor från boken. Men bananerna som de tar till fruktstund liknar ju små munnar. Hur ser en glad mun ut? Hur ser en ledsen mun? Osv.
Sedan samlar barnen på vackra blad. Det är stora blad, små  blad med flera färger. Vilka färger har bladen? De är röda, bruna och gröna. Osv.




Innan maten övas fingermotorik med att bygga med små lego och föra ner rätt djur. 

Barnen har ätit fiskgratäng med potatis och grönsaker. Många åt bra, någon tyckte det var mindre gott. 
Barnen får sedan som vanligt ta ansvar för matrester och kasta det i den bruna påsen. Precis som barnen kan lyssna på från lärplatta, att vi kastar matavfall och rester i den bruna påsen. 

IMORGON ÄR DET HÖSTFEST OM MAN VILL KAN  MAN KLÄ UT SIG. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar