måndag 19 oktober 2020

Måndag 19/10 Utelek på gården och ny inskolning

Barnen har fått en ny kompis, som börjar hos oss idag. Så därför blir det en ny inskolning denna veckan. Nästa vecka kommer en flicka till och då är barngruppen komplett med 15st. 

Några barn har varit inne och några ute. Barnen som har varit inne har lekt och visat vår ny kompis de olika lärmiljöerna. Barnen  har visat upp byggbordet där man kan bygga-konstruerar olika saker med varierande material. Kuben med mycket tyger där man kan gömma sig och leka bla "titt ut leken". Bondgård med olika djur och böcker kring djur som finns på bondgården osv. 

Barnen som har varit inne har haft en fruktstund. Idag kunde vi även bjuda på grönsaker från frukosten. Mmm så ååå gott! Sedan tar vi fram en liten låda, och sjunger med hjälp av olika fingerdjur. Barnen övar på fingermotorik då de sätts på fingret. Vi sjunger om de olika djuren, övar Takk, antal mm. Idag blev det 5 djur, hela handen full. 

Barnen som har varit ute har haft samling. Där närvaro och information om ny kompis mm tas upp. Boken om MEMMO OCH MYSEN bråkar i vinden görs en tillbakablick och återberätta om de olika bilderna. Bilden då MEMMO är arg verkar intressant, syns på hela ansiktsuttrycket och kroppsspråket hur arg han är. 


Pastagratäng med tomatsås har barnen ätit idag, både med kött och utan kött. Sedan  vet barnen att man slänger sina matavfall I den bruna påsen. Fast vi inte hade musiken på, vi hade lugn måltids musik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar