onsdag 14 oktober 2020

Onsdag 14/10 Skapande och rörelse

 

En liten grupp av de yngsta barnen får ha en aktivitet inne i ateljén, det blir lera. 
Barnen kavlar ut platta stycken där man kan trycka ut olika saker. I dag blir det mycket hål i leran. Hålen görs av handtagen av kaveln,  fingrarna och sugrören. Vi räknar hålen och det blir många hål. 
Tillsammans upptäcker vi olika storlekar av hål, att man kan göra dessa hål av olika material osv. 
Barnen gör mönster med en sporre eller med en klisterspatel. Lilla snigeln sitter bredvid och vi sjunger hans sång, till mycket stor förtjusning. 
Samling med lite frukt i vanlig ordning. Det är banan och äpple idag. Alla får, också sjunger vi namnsången där vi lyfter allas närvaro både barn och pedagoger. 
Barnen får sedan högläsning av en ny bok av Mamma Måd, om hösten. Hon har gjort fyra nya böcker om årstiderna. Så passande då vi pratar, utforskar hösten.  Vi läser boken, och det blir flera igenkända saker bla att man måste klä sig ordentligt då det börjar bli kallt. Löven som blåser i vinden mm. 


MEMMO och MYSEN är med på samlingen i dag. 
Barnen dansar loss med ikt material med nytt material från Mamma Måd. Barnen dansar tillsammans, och någon har även de nya kaplar- dockorna av våra kompisar MEMMO och MYSEN. Vi dansar till två sånger om hösten och även gamla godingar som give me  5 give me 10 osv. 
Barnen övar teknik, fingermotorik, bildseende till resp djur, djurens läte och djuret förknippas med sången bla lille gris. 
Någon övar olika djur och att sätta ner dem vid rätt markering. Var är hunden? 
Barnen har  smakat på linssoppa och goda bullar med mycket smör som barnen är mycket förtjusta i. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar