torsdag 29 oktober 2020

Torsdsg 29/10 Barnens delaktighet och inflytande

 

Samling vid sovloftet, en liten skara barn. Någon började med att säga varandras namn, det blir fem idag. Barnen blir bjudna på frukt av en kompis som är mycket noga med att alla ska få. Sedan läser vi Mamma Måds bok om Hösten.
Tillsammans läser vi från boken om att det börjar bli kallare när det är höst. Måste ha rätt kläder vid regn annars blir man våt och kall. Galonkläder tål vatten och gummistövlar på fötterna. Barnen får lyssna på qer- kod där Mamma Måd sjunger om hösten. Man kan plocka löv och äpplen. Man kan göra äpplepaj eller ge näring till jorden. 
Barnen får även prova på att skanna med lärplatta från de nya qer-koderna. Det blir sångerna Bä Bä vita lamm, blinka lilla stjärna, blommig falukorv, i ett hus, klappa händerna ....

Mycket glädje och rörelse via dessa sångerna och ikt där vi hjälps åt med att skanna, och hjälpa till med högtalaren. 


Barnen turas om att önska sånger, skanna och hålla högtalaren. 


Innan barnen går ut byggts det upp en stor järnvägsstation med många tåg, kaplar-docker mm. 
Barnen leker vattenlek med att hoppa,  plaska, doppa löv och dra på vattenytan. 
Kuben är vidgjort med olika höst-material,  där finns laminerade löv, grönt tyg, blått tyg, löv som är inplastad som en gardin på några kanter av kuben. Andra sidan av kuben är det fast knutet olika tyger i färgerna som finns på Hösten dvs grönt, orange och lila. Barnen som kom tidigt innan frukosten fick hjälpa till. Barnen verkar tycka om det, och tar på de olika sakerna. Och lekt fint inne i kuben. MEMMO och MYSEN är självklart i kuben. Mysens sten som han ramlade på finns också på plats, dock får den inte ligga i fred. Utan vi tar fram den när vi ska leka i kuben. 
Kycklinggryta med grönsaker och potatis och extra grönsaker på ett stort fat. Det är bla oliver som serveras, det är väldigt omtyckt av barnen. Oliverna sätts på fingret, vissa rullar i väg. Mmmm Så gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar