torsdag 1 oktober 2020

Torsdag 1/10 Utelek med överraskning

 Det blir samling som vanligt vid sovloftet. Det blir frukt som är så gott. Sedan räknar vi antal barn på olika språk. Vi räknar på svenska, engelska, arabiska, somaliska, italienska och tyska . Fsk uppdrag bygger även på att vi belyser språk och  olika länder osv. Här får vi även in barnkonventionen då vi för fram barns olika rättigheter och allas lika värde mm. 

Sedan ser vi över antal barn och att vi tyvärr saknar 5 kompisar, dvs  hela handen full.  

Sedan berättar vi att det ska komma en överraskning. Det är något med hjul och som man trampar så här också, visar vi detta med takk. Det är cyklar som man ka  cykla kring med. Ja, min mamma gör det och ringer på ringklockan, säger en pojke. Det är viktigt då att vi turas om med cyklarna, man ska vara rädda om dem och inte cykla på varandra. Vissa kan sitta på flak där bak på cykeln. Viktigt också att man inte puttar på cyklar, för då kan det blir för hög fart och en olycka kan ske. 


Fin overall som tål en del utmaningar vid de olika lekarna. Så bra! Tips till oss alla. 

Sedan efter samlingen  kommer de efterlängtade CYKLARNA!!!Det är cyklar med flak, små cyklar, stora cyklar och i olika färger mm. 
Förra terminens vårdnadshavarmöte dvs det som hette (föräldrasamrådet). Togs det upp att privata cykelvagnar och barnvagnar får stå i cykelförrådet eller sättas fast i staketet med överdrag. Nu vid inskolningtider räcker det att det är endast dessa vagnar kvar på förskolan. Detta har med säkerhet att göra vid brand mm. 
Barnens nya bensinpump om man behöver fylla på. 
Oj, oj här tar barnen för sig, ååå kul!! Titta, säger barnen. Mycket cyklande och alla blir glada. 

Ett annan cykel med  flak, ett syskonpar som kör varandra. Nu kör vi! 

Innan maten övar vi på frukt och grönsaker med hjälp av ett lotto. 
 
Barnen har ätit korv stroganoff med ris och grönsaker. Mmm! Jättegott!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar