måndag 2 november 2020

Måndag 2/11 Utelek på gården och inskolning

 

Barnen har upptäckt och undersöker de nya sakerna från havet. Vi hittar likadana djur, det är bläckfisken, sköldpaddor osv. Vi räknar djuren och benämner vad det är, en flicka tycker det ser ut som en guldfisk.  När vi är klara med en sak plockar man undan. 

Barnen som har varit inne har också haft en fruktstund. Sedan tittar och undersöks den svarta språklådan. Vi lägger sakerna på en kloss så ser vi allt. Det är allt i svart och det är en krita, liten söt och mjuk boll, telefon fodral, pensel mm. Vi räknar dem, men det var inte så intressant. Vår nya kompis hittar dock en svart ko som hon tycker ska vara med.

Barnen som är inne läser böcker om bla djuren i skogen, övar på frukterna från fruktlotto där vi nämner vilken frukt eller grönsak det är och sedan sätter dem på bilden, vi räknar dem osv. 

Barnen leker i kuben, trampar på vatten, man får sitta ner så man inte ramlar. 
Barnen leker och undersöker olika klossar, vissa klossar låter, andra har färgad vätska osv. Dessa klossar kan man sätta mot fönstret så lyser det på dem i vackra färger. 

Barnen som är ute har haft en samling med fruktstund. Därefter sjunger dem namnsången och övar på vem som är på förskolan och ven som är hemma. Det räknas upp och gör det hela visuellt för barnen. Lite barn idag också. 
Sedan berättar dem tillsammans från barnens projektbok. Att det finns mycket på marken man kan plocka, att det är kallt, är det kallt måste man ha mera kläder på sig. Man behöver mössor som är varma. 

Barnen övar på olika klädesplagg som man har på hösten. Det är mössa, vantar,  jacka och byxor. Kan man ha denna fina solhatt? Nja, inte riktigt va. Den är bra när det är mycket sol. Den är inte så varmt och blåser av från huvudet nu när det är höst. 


Innan maten sjunger vi några sånger från sångtärningen om några djur. Tillsammans sjunger vi bä bä vita lamm, spindeln som har 8 ben och klättrar upp för spindeltråden och även björnen sover. 
Barnen leker sedan valfria lekar bla cykla en sväng med cyklarna. 
Spagetti med vegetarisk sås med bla tomat, grönsaksfat med bla rödbetor som barnen är mycket förtjusta i. Mmm så gott! Pasta utropas! Fast man får ju äta det som är på tallriken innan vi tar mera. 
Tillsammans pratar vi om vad de har gjort under helgen. Någon vuxen har tänt två ljus för dem som finns i himlen. Några har sett månen och stjärnorna. Någon har lekt, och haft halloween mys hemma osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar