måndag 9 november 2020

Måndag 9/11 Utelek på gården med projektboken och inskolning

 

Barnen som har varit inne med inskolningen har dansat och haft rytmik fr cd-skiva. Det är materialet " Rörelseglädje" med låtarna " dunderhonung, snurrdans, Babar dvs om elefanten, säg goddagsången. Barnen dansar i sin dans och gör efter. Dansa snabbt, dansa långsamt, snurra, röra sig som en elefant osv. 
Dansa med Mysen och MEMMO, både i famnen och nere på golvet. Alla vill röra sig det blir rörelseglädje för Alla. 

Barnen tar fram två språklådor. Det är röda och svarta lådan. Tillsammans upptäcker vi allt som är rött och svart. Rött lok,  röda bilar och det blir två. Det är en liten mjuk boll, "boll" säger,  barnen och kastar både den röda och svarta bollen..
"Svarta svart tycker jag e vacker".... sjunger vi också. I den lådan hittar vi cirklar i olika storlekar, pensel, krita och en svart bil. 
 Barnen språkar- kommunikation då de hittar de olika föremålen. Mycket matematik då vi ser över antal, likheter och olikheter, stor och liten osv. 
Barnen som är inne får fruktstund efter utforskande med de färgade lådorna. 

De övriga barnen som var ute har lekt valfria lekar ute. Även krattat löv med krattan, precis som MEMMO och MYSEN gör i projektboken. Det är mycket löv, stor lövhög blir det osv. Löven är små, stora, bruna, gula osv. 
De yngre barnen  sjunger lite sånger från språkpåsen. Barnen sjunger om snigeln, krokodilen och spindeln. 
Medan de andra som har varit ute har rörelsesånger och ramsor via lärplattan. Bla fem små apor mm. 
Barnen som har varit ute dansar och sjunger olika sånger från lärplattan det är  rörelsesången,  huvud, axlar knä och tå bla. 
Pytt i panna med grönsaker serverades idag till lunch. Många rödbetor som barnen tycker så mycket om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar