torsdag 12 november 2020

Torsdag 12/11 barnens delaktighet och inflytande

 

Fruktstund till alla barnen medan vi räknar in barnen. Det blir 12 stycken. Det är fler som är friska igen, så vi fortsätter med våra inskolningar. Vill också passa på att meddela att vi kommer få ett barn till i mitten av november, så det blir inskolning några veckor till. 

Vi har en bricka med oss med en frågeställning. Vad är en hinderbana? Kan vår kompis Mysen gå en hinderbana? Ja, kanske. Barnen lär sig att hinderbana är en bana med olika hinder. Man kan gå balansgång, över stockar och stenar, eller under andra föremål. Att man tar sig fram i banan på sitt sätt. Dockan av kapelstaven, dvs MYSEN visar hur man kan ta sig fram i en hinderbana, man kan gå runt och göra banan flera gånger. Sedan får barnen gå till gräsmattan, och några går till förrådet med en vuxen för att ta fram saker. 

Barnen väljer de stora konerna i de olika färgerna. Dessa sätts upp i en lång rad på gräsmattan. Därefter går eller springer barnen längst med konerna. Barnen utmanas med att ta raden av konerna i slalom dvs att man tar sig runt om varje kon. Barnen lär sig färgerna, antal av  koner, perception, rörlighet och grovmotorik, vissa barn tar det långsamt och vissa springer snabbt genom banan. 

Uppe vid kullen är det en kiosk som har satts fram. Så bra! Vad kan man handla i kiosken? Kakor kanske? Nä, inga kakor, säger någon. 


Vissa tar en paus med hinderbanan och sjunger några sånger vid marimban. Det blir som flickan visar genom TAKK, krokodilen, blinka lilla stjärna, imse vimse spindel mm. 

Fram och tillbaka i hinderbanan dvs mellan konerna. Barnen får lära sig att man börjar på ena sidan så att man inte krockar, då blir det en olycka och man kan slå sig. 

Innan maten tar någon fram den mjuka tärningen med de olika djuren. Barnen vet vilka djur det är och därmed vilken sång. Tillsammans övar vi på sångerna, Takk mm. Då sjunger vi om snigeln bla och det är alla varianterna, lilla snigel akta dig, lilla snigel kom till mig, lilla snigel gå nu hem. Något barn tar en stor låda i kartong, som man kan sitta i. Då kan vi sjunga sången Gubben/Gumman i lådan eller som vi gjorde i dag nämner barnens namn istället. 

Barnen har ätit korv stroganoff med ris och grönsaker. Mmmmm så gott! Barnen verka älska det och åt flera portioner. 
DENNA LAPPEN OM JULLEDIGHETEN, MÅSTE VI FÅ IN SISTA DAGEN ÄR PÅ MÅNDAG 16/11. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar