måndag 23 november 2020

Måndag 23/11 Utelek projektboken och inskolning

 

Några barn är inne på fm och de övriga är ute och leker. Barnen leker och upptäcker sig fram med en bro vid bilmattan. Det är en stor bro. Bilarna kör under bron och sedan uppe på bron. 
Barnen utforskar bron med hjälp av bilarna. Bilarna kör och kör. Tillsammans passar vi på att öva olika lägesbeskrivningar. Bilen är under bron, på mattan kan man köra. Sedan kan bilen köra uppe på bron osv. Barnen är aktiva och benämner de olika begreppen vid leken. 

Barnen har fått en ny kompis, så därför blir det lite fri lek inne. Sedan tar vi en liten fruktstund tillsammans med den mjuka sångtärningen. Barnen slår tärningen också sjunger vi sångerna. 
Det blir sången om björnen, snigeln och stjärnan. Sedan är det tågbana som fångar barnen. Barnen bygger bla upp tågbana på golv och på byggbordet. Barnen leker med bondgården och de olika djuren,  barnen läser några böckerna om djuren som man kan göra i den lärmiljön. 

Barnen som vistas ute tar en samling med frukt också läser de lite och berättar kring projektboken. Sången om vinden övar barnen också på med hjälp av lärplattan. Vad kan egentligen flyga mer i vinden? Flygplan kanske? Barnen får förslag på att flyga med färdiga vikta flygplan. De flyger så att vissa går i sönder. Det kan gå snabbt i vinden. 
Vår nya kompis leker, undersöker och utforskar vid bil hörnan. Bilarna åker i en rad vid fönsterkarmen. Det är polisbilen, ambulansen och sopbilen i bil raden. 
Innan maten leker några barn i kuben. Det är löven i kuben som är intressanta. Många löv, säger barnen. Dinosaurier kanske vill äta löven? 
Panerade vegetariska  schnitzlar, potatis och kall sås och grönsaker har barnen ätit till lunch idag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar