måndag 30 november 2020

Måndag 30/11 Utelek och projektboken avslutas

En liten samling för några som vill höra slutet av projektboken. Barnen får lära sig att det är sista november, och därför måste vi läsa hur det går för våra kompisar Memmo och Mysen. Imorgon är det december och då börjar vi med Jul-tema och öppna jul kalender tillsammans med Julia och hennes hund Max mm. Barnen får först frukt. Därefter hör vi på vår sång från lär plattan, fler barn sjunger med i refrängen. "Hej vind vad gör du bakom hörnet?...Memmo och Mysen hör vågornas brus när de är nere vid havet. De leker vid sandkullarna och skrattar och har kul tillsammans. Både vinden och havets brus fångar deras rop och de har svårt att höra varandra. De springer upp för kullarna och snabbt ner, mycket rörelse, lek och utrop mellan varandra. 
Barnen ser att miljön på brickan ska likna havet, det är sand säger någon. 

Stora jättevågor blir det då vinden och blåsten tar i vid havet. Därför får barnen höra hur vågor hörs med hjälp av lär plattan. Det blir stora vågor som dånar då Memmo och Mysen kommer ner till havet. Memmo och Mysens röster försvinner från de dånande vågorna. Fast Memmo och Mysen har roligt tillsammans med mycket spring i benen.  
Barnen känner igen sig då de säger, springa på kullarna. Mot slutet av boken ser barnen draken som hänger i trädet, även de tre fåglarna som räknas noga är av betydelse för flera barn. Katten har tagit draken och dragit ner den med hjälp av snöret, löven känner barnen igen och räknar och benämner de olika sakerna som flyger i vinden. 

Barnen ser att Memmo och Mysen leker med löven mot slutet av boken. Känner igen sig att det är kul att slänga löv och leka, kratta  och busa med löv osv. 
 
Barnen har ätit grönsaksgryta med rotfrukter med ris och grönsaker som tomat, gurka, broccoli. Mmm verkar vara gott, någon vill ha "mycket ris" som det sägs upprepande gånger. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar