tisdag 1 december 2020

Tisdag 1/12 Teknik och naturkunskap och JULKALENDER

 

Utelek med mycket sand lek tillsammans med olika fordon. Det är traktorer som körs och det grävs med skopan. Den stora gula är nog bäst att leka med, eller är den finast? 
Barnen hittar vatten och det blir mycket vattenlek. Med hjälp av spade kan man ösa och samla i olika behållare. Vissa behållare är bra att samla vatten i vissa är sämre, barnen upptäcker att det är hål i något och vattnet åker ut. Mycket teknik med att hitta olika behållare att samla, matematik med hjälp av volym osv. 

Barnens julkalender började vi med, det är december nu. Barnen får lära känna Julia och hennes hund Max. Julia vet att det är december och nu måste vi förbereda menar Julia. Men det verkar inte hennes familj tycka. Första luckan är vid soffan där pappa sitter med tidningen och undrar "det är väl inte jul ännu?"
Vi tar fram rekvisita och för det hela visuellt med en dialog om julen. Barnen vet att  man måste förbereda som bla önskelista till tomten, precis som Julia för fram i boken. Barnen ser våra  nya ljus på fönstret, det är alltså fyra veckor till jul. Vi har mycket ljus på avd, pappers ljus på fönstret i allrummet, och ute vid sov loftet. Barnen räknar dem noga fyra, sägs det. Men det är bara ett ljus tänt nu, det är ju några veckor kvar. När alla fyra ljusen är tända, kommer tomten. 

Barnen har ätit fiskgratäng med grönsaker. Tar vi bort fisken, så blir det bra för alla. Potatisen och grönsaker är gott. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar