fredag 11 december 2020

Fredag 11/12 Fredagssamling Och lucka 11

 


Gårdstomten vill höra sången "i ett hus" några av de äldre barnen får hjälpa till att dramatisera sången "i ett hus". Med sång och olika rekvisita hjälps alla åt att tydliggöra själva sången. 
Gårdstomtens brev och gitarren. Samlingen som inleder med sång,  musik, och rörelse. 

Barnen  försöker ta av sig sina ytterkläder. Hänga upp jacka  och lägga mössan på hyllan. Det är bra att av- och på klädning övas både hemma och på förskolan. Annars kan det bli svårt för barnen, att lärandet ligger som en röd tråd under varje dag och några gånger hemma. Allt för att främja självständighet och ge självförtroende till barnen. 
När barnen kommer in efter utevistelsen övar barnen att ta av skorna via vår stövelknekt. Går riktigt bra, man får inte ge sig. Allt går. Barnen  blir glada då koden i denna aktiviteten har skett. 
Barnen har haft en sångstund innan maten. Någon drar upp sången om Lucia, och vi sjunger den sången. Barnen tar även upp kortet med sången i ett hus, sockerbagaren, blinka lilla stjärna och tipp tapp som vi sjunger och även förtydligar detta språkande med hjälp av takk. 

Nästa sång dras fram ur en tänkt solfjäder. Det blir sången om tre pepparkaksgubbarna. Barnen ser att det är tre gubbar och räknar och säger 3. 



Barnen öppnar även lucka 11 idag. Det är djuret med den långa ludna svansen. Räven! Nä, det var igår. Det är ju ekorren. 
Han gömmer sig i den fina granen och hoppar från talle--gren. 
Några barn som kom in först hann att göra klart sina julgranar.  Så fina! Stjärnor, paljetter och glitter. 

Fredagsmys-mat, det blev vegetarisk tacos med  tillbehör grönsaker, ost, crème fraiche och tacos bröd. Mm sååå gott! Någon säger, macka till tacosbröden. 

Vi vill påminna om att det firas Lucia på måndag. Detta blir endast för barnen  i en Luciasamling på vår samling ställe dvs sovloftet. Vill barnen vara Lucia klädda går det bra. 

Em blev det julpyssel. Det pyntas fina granar och tomtar får ögon mm. Fint julpyssel att ta hem till jul. 


TREVLIG LUCIAHELG!!!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar