torsdag 3 december 2020

Torsdag 3/12 Barnens delaktighet och inflytande, Lucka 3



Lite julmys under morgonen. Jullådan med olika juluppdrag. Barnen lär sig allt mer om julen. Man äter pepparkakor för att man ska bli snäll, (som man brukar säga), tomten tycker om risgrynsgröt, vi tänder ljus osv. 
Barnen har en liten sagostund tidig morgon. En ny bok, om Pinos jul. Barnen lär sig olika ord och begrepp om julen. Att man klär granen, bakar pepparkakor, om tomten som kommer med sin stora säck. Vad är det i säcken? Julklappar! Osv.

Barnen har lite valfria aktiviteter innan uteleken. Någon har byggt ett pussel, ett barn leker utforskar med djur klossar, någon tittar och ser i boken om Mollys julgran osv. 


Samling med frukt. Sedan öppnad lucka 3. Vad är egentligen en önskelista? Vad önskar ni er i julklapp? Barnen kommer på det efter ett tag. En ny mössa, kläder leksak osv. Någon säger, måste man ha paket? Bra att man påpekar det, det  behövs ju inte. Det får man välja själv. Vi ska vara glada att vi har varandra, lite julmys med god mat och kärlek  osv. 

Barnen bakar några få kakor. Inte kul i dag, då det är så himla kallt. Så därför är det av betydelse att man lyssnar in barnen och går in till värmen. 


I dag var det svårt att hålla sig i gång med några aktiviteter. Lite sand lek med att baka, provsmaka och jämföra de olika sakerna. Några cyklar som flera barn är riktigt bra på. 
Barnen har en liten julsamling innan maten. Med hjälp av visuella bilder sjunger vi några sånger. Barnen tar bilden där  huset syns, pepparkaksgubben och Sankta Lucia. Det blir sångerna i ett hus, pepparkakssången och Luciasången osv. 

Pasta! Ropar flera barn då de ser att det är spagetti och köttfärssås. Mmmm Så Gott! Pasta,  pasta vill ha mera, säger barnen då de vill ha mera mat. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar