fredag 4 december 2020

Fredag 4/12 Fredagssamling, Lucka 4

 Vid uteleken idag hittas en ny traktor. Den måste man bara prova. Den går lätt att köra och den är bara så fin. Svårt att släppa, då man älskar att utforska olika fordon. 


Signalen hörs för Fredags samlingen, alla barn går via portalen och tar plats vid stockarna. Barnen har fått brev idag också. Gårdstomtén vill höra några julsånger. Så barnen får öva på Luciasången, i ett hus och pepparkaks sången. Sjungandet förstärks med hjälp av Takk och kroppsspråket. 
När rekvisitan till sångerna tas fram dvs tomten, Lucia tåget blir detta  igenkänd för de yngsta barnen De är flera som lysser upp med att peka och utropa orden tomten,  titta mm. 
Tid för samlingen också går alla barnen via portalen. 
När det är tid för att gå in försöker barnen ta av skorna med hjälp av sk stövelknekt. 
Juldisco med härliga låtar från högtalen. Mycket träning av grovmotorik, perception, rörlighet  och balans osv. 
Lucks 4 öppnas. Barnen övar på siffran 4 med hjälp av matematikburken med 4 nallar. Siffra 4 syns på bild av en dörr, så vi knackar och öppnar. Vem är DÄR? Det är ju Julia. Det står " jag får väl fixa julen själv då!". 
Vad måste man göra till jul? Sakerna på brickan hjälper barnen. Kaveln symboliserar att man bakar, toalettrullen att man pysslar och gör fint, pepparkakor kan man äta också brukar man ju klä granen. Denna granen är inte klädd ännu. De äldsta ska få göra egna granar om det vill nästa vecka, klä dem med paljetter mm. 
Barnen  har ätit lasagnette med mycket grönsaker. I bakgrunden hörs några fina lugna julsånger. 

Nu önskar vi er alla en trevlig helg. Hoppas ni får en fin 2: a advent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar