onsdag 16 december 2020

Onsdag 16/12 Skapande och rörelse lucka 16


Lucka nr 16, vad är det? Det är stjärnan, ropar flera barn. Den lyser så och kanske man få hjälp med se om man har gått vilse i mörkret (som det står vid luckan.). Vi läser ett avsnitt ur boken.; "Det är skymning, mörkt  och kallt. Och Julia träffar bla på en sjöjungfru som inte kan simma mer, då det är is i vattnet. Sjöjungfru sitter frusen och kall på en trasig pizzakartong"....

Barnen får sedan äta resten av sina pepparkakor, sedan är lådan med pepparkakorna slut. Så snälla  alla bli, det blir man av alla pepparkakor, eller hur! 
Barnen berättar och förmedlar de olika motiv  av pepparkakorna, lejonet har jag. 

Var så goda en pepparkaka, tack säger vi. 
Julia och Max är med på vår samling. 
Barnen upptäcker figurerna av pepparkakorna det är lejon  svampar och hästar osv. 


Därefter får barnen sjunga och dansa med Mamma Måds julsånger. Det är låtarna " julen på bussen, Mamma Lucia, Mamma Måd skallig och mallig, färg-visan med vackra julfärgen röd och de olika sakerna som är röda under julen. Osv. Barnen verkar uppskatta musiken och dansar och gör de olika rörelserna till sångerna. Att vara Lucia är flera barn stolta att de kan och visar upp hur man har händerna.  


Några trummar och övar på takt och rytm med rockiga låtar. Hela kroppen är med och rör på sig. 

Barnen upptäcker en utflyktsbuss. Eller är det Mamma Måds buss, där hon sjunger om att det är  jul på bussen. Nä, det är faktiskt avd Uttern som ska i väg på utflykt. 

Innan maten övar några barn språk med aktuell språklåda dvs röd låda blir jul-låda. Barnen upptäcker att det heter ljus och att man tänder ljus när det är jul. 
Barnen hittar glitter, det är  långt säger flera av barnen. 
Vad är detta? Luvan, det är tomtens luva. Den ät röd, säger en flicka.  

Sedan övar barnen vidare  med hjälp av den gröna språklådan.  Barnen hittar de gröna sakerna som sugrör, klossar, lock, sjöstjärna, kvist och papper i olika gröna nyanser. 
Barnen sitter i den stora sacko-säcken och tittar i boken om de olika mammorna till djuren. Bland annat kattungen, grisen och lammets mamma osv. 


 Barnen tycker om att leka och utforska sig fram i vinterlandskapet. Tåget åker genom det mysiga vinterlandet med upplysta ljus i det tänkta snön. 


Barnen har ätit tomatsoppa, makaroner, crème fraiche och nybakat bröd. Så så gott! En dinosaurie är med oss och provsmakar lite av soppan och några makaroner. Den gapar med sitt jätte gap, han tuggar så med sina stora vassa tänder. 
IMORGON TORSDAG ÄR DET JULFEST. DÅ FÅR BARNEN KLÄ UT SIG I JULENS TECKEN. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar