fredag 18 december 2020

Fredag 18/12 Fredagsmys lucka 18

Julsammanslagningen 28/12-5/1. Barnen som vistas på förskolan då kommer vara på avd HAJEN. Därför är det bara den mobilen som är aktuell, 0709-665715. Ett informations blad för dessa dagar har kommit ut. FJÄRILENS MOBIL ÄR STÄNGD DÅ. Barnens fack med alla kläder måste tömmas.  Barnen bör ha en kasse på avd  Hajen med Alla kläder dvs extra kläder,  mössa, vantar, regnkläder och även snutte osv. 

Barnen har varit ute och cyklat och lekt med valfria lekar. 
Barnen har haft en liten samling med julkalendern. Vi tar en tillbaka blick om vad som har hänt i boken. Barnen kom ihåg att det var en eldsvåda, ( att det brinner som barnen säger)  i huset. Herr Andersson tappade ett ljus. Man måste vara försiktig när man har ljus eller när man är vid spisen.  Brandkåren kom och släckte  elden. Katten Mozart blev räddad i det lilla huset. De fina bilderna från boken hjälper barnen att språka och berätta vad de vet, eller känner igen. Något barn ser Julia, Max och sjöjungfrun som påpekas mycket noga osv. 




Barnen har ätit köttbullar, prinskorvar, sås, grönsaker och potatis. 
Barnen har fått en ny bilmatta. Den är i kuben och ett landskap kommer att växa fram efterhand. Barnen kan kör med bilarna på vägarna. Tågen kör på järnvägen. Det kan vara djur vid gröningen. Det blåa tyget är vatten, och det ligger fortfarande löv här och där.  

Trevlig helg, då 4: e ljuset tänds. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar