måndag 7 december 2020

Måndag 7/12 Utelek på gården bla trygghetsvandring och lucka 5,6 och 7

 

Barnen åt clementiner innan  julkalendern. Nu har det varit helg så vi måste ju öppna luckorna 5, 6 och 7. 
Julia tar tag i allt inför julen, och går ner till stan och ser vad man måste fixa inför julen. 
Barnen lär sig siffersymbolerna för de luckor  som ska öppnas. 

                     Lucka 5, det är en bild från bageriet. En sockerbagaren, så vi sjunger hans sång med hjälp av Takk. 

Lucka 6
Barnen  får höra ett avsnitt från boken, ett uppslag är fyra luckor. Via bilderna språkas det och berättas om vad vi ser, känner till osv. Julia och Max är nere på stan träffar många människor, ser julgranar, bla bagaren från bageriet mm. 

Lucka 7, men titta det är ju vår kompis MYSEN som sitter där. Så kul! Barnen känner igen  honom.


Barnen har som ville vara med på samlingen sitter som vanligt på stjärnmattan. Bredvid har vi satt upp en bild på "Julias julsaga med 24 luckor" för varje dag blir det fler bilder, vi ska ju ända till 24. Bilderna kan man se inomhus också. 

Barnen leker och upptäcker med sanden, att det åker ner sand i rännan, och hjulet snurrar mm. Barnen lär sig teknik med sand och redskap, kummuniktion, turtagning, samarbete, fantasi, kreativitet, motorik osv. 
Några har trygghetsvandring. Det handlar om likabehandlingsarbetet, där vi ser och hör med barnen om hur det upplever sin förskolevistelse. Är man rädd vid vissa platser på fsk? Vad tycker du om att göra? Känns det bra att vara både ute och inne? Vad är det roligaste du vet? Osv.  
Här spelas det på marimban . 
Barnen  övar några Luciasånger innan maten. Det är 6st sånger, dvs ute är mörkt och kallt, blinka lilla stjärna, i ett hus, en sockerbagare, tipp tapp och pepparkaksgubbarna. 
Barnen har ätit Pytt i panna med grönsaker, framför allt rödbetor som är en stor favorit. Något slår två muggar mot varandra, skål! Säger flickan upprepande gånger. SKÅL!!! 
Efter maten  slänger barnen matresterna  i den bruna påsen. Disken sätts på vagnen. Det är flera barn som är riktigt bra på det. Sedan går barnen ut för att tvätta sig. De barn som ska sova sk sovvilan försöker sätta på sina kläder då vi har lagt fram det på golvet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar