onsdag 9 december 2020

Onsdag 9/12 Skapande och rörelse lucka 9

 

Efter frukosten går alla barnen och tvättar sig. De yngsta övar lite toalettbesök med bla potträning, tvätta händerna och torka händerna. Det är någon som kommer på att man kan sjunga sången "tvättahänder sången". Sedan kan man sjunga med samma melodi (blinka lilla stjärna melodi) när man torkar händerna. 

Torka, torka liten hand.... 

Barnen övar på att ta av sig vid toalettbesök och klä på sig. Nu är jag klar! 

Barnen får öva lite julsånger med  ikt i en liten grupp. 
Barnens samling inleder som vanligt med den betydelsefulla frukten. Mmm så gott!  

Julkalender med Julia och hennes hund Max. De är ute och plockar röda bär. Det är inte nypon utan lingon. Djuren sover under vintern,  får barnen lära sig. Björnen sover länge i sitt bo. Som bilden visar "vi sover faktiskt". 



Hjulen på bussen blir alltså julen på bussen med olika aktiviteter som att kramas mm. 
Barnen övar på att gå Lucia då Mamma Måd sjunger Sankta Lucia.  
Barnen dansar och sjunger julen på på bussen, att man kan fira jul på bussen. Melodin är som den vanliga sången, men julinspirerat med Mamma Måd. Man kan krama varandra, visa att man tycker om varandra och att man kan  fira en mysig jul i en buss. 
Barnen går in i smågrupper och tar av sig sina kläder. Några barn hjälper varandra att ta av sig kläderna, det dras från båda hållen och byxorna kommer av. Tack för hjälpen!
Barnen övar Luciasångerna innan maten. Vi lägger fram korten med bilden neråt. Barnen får hjälpa till med att välja sång med att ta upp och vända korten. Det blir alla 6 sångerna som övas och även takk. 

Här tar vi upp bilden på sockerbagaren, så alla barnen sjunger och klämmer i vid denna sången. Verkar vara barnens favorit.  
Pumpasoppa utan kyckling, nybakat bröd, vegans leverpastej och vatten. 
Pumpasoppa med kycklingbitar, crème fraiche och nybakat bröd. Mmm riktigt gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar