torsdag 10 december 2020

Torsdag 10/12 barnens delaktighet, inflytande med pepparkaksbak och lucka 10

 Barnen bakar pepparkakor som bara den. Barnen lär sig traditionen att baka pepparkakor, turtagning  då alla behöver hjälp, samarbete, färg,  form dvs skapa olika figurer, bildseende, kreativitet och fingermotorik osv. 

Barnen trycker flitigt ut olika kakor och hjälper varandra. 
Barnen har fått arbeta med pepparkaksdeg, även provsmakat degen. Upptäcker att det är "Så ååå gott". Gott gott! Som barnen säger. 

Barnens olika pepparkakor. Det blir pepparkakor av formar som ser ut som giraffer, hästar, svampar, stjärnor, lejon och gubbar. I bakgrunden hörs de igenkända sångerna dvs sockerbagaren och pepparkaksgubbarna mm. 

Kavla kavla först och sedan trycka ut med hjälp av formarna. 

Barnen trycker och trycker. Det blir olika modeller av pepparkakor. 
Äpplebitar är alltid gott, som inleder samlingen. Lucka10 öppnas idag, det blir två händer som någon säger. 
Barnen är bra på att sjunga och gå  Lucia. Vid repetition av olika aktiviteter ger det en egen reflektion om hur Lucia gör. 
Lucka 10 öppnas, vi kommer in på fler djur som sover under vintern. Det är räven också. Så Mamma Måd bjuder sedan på en rytmisk variant av räven raskar över isen. 

Hjulen på bussen sången  blir till en favorit igen, det blir ju julen på bussen. Vi kan kramas när det är jul oavsett var man är någonstans på fsk, bussen eller hemma. 
Någon kompis vill cykla några varv runt gården. 
Dans och rörelse för oss alla på förskolan. Rörelseglädjen sprider sig till många barn. 
Pastagratäng med skinka, ost och sås. Och morotsbullar i stället för dem som inte äter kött. Dock blir bullar intressanta för bordsgrannen. Bulle, utropas det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar