torsdag 17 december 2020

Torsdag 17/12 Julfest på förskolan


Barnen tittar och reflekterar i sin igen takt kring olika julsaker som är uppsatta på avdelningen. Det är bilder på tomtar och Lucior osv. Flickan talar om att det är Lucia och visar hur man håller händerna. 

Barnen har fina tomteluvor, dräkter och tröjor mm. Riktigt julfina då vi alla har julfest på gården 


Projiceras görs vid tidig morgon och även under julfesten, dvs  utvändigt på vårt fönster. Alla barnen verkar uppskatta det. Det visas upp julsånger för barnen med tomten, snölandskap, pepparkaksgubbarna, en sockerbagare och  i ett hus osv. 
Gårdstomten har varit och lämnat ett brev. Han ger förslag på att vi bör sjunga och dansa in julen. Den vackra granen är på plats  då vi alla dansar kring granen. 
Några aktuella sånger med rörelser  tar vi allihop och mycket glädje utstrålar, då vi lär alla barnen kring högtiden julen. 
Mot slutet rycker alla in i sången "raketen" med att klappa och stampa. Hela kroppen är med så det blir en dundrande RAKET! Allt för att hälsa julen välkommen. 
Fina klämmor med fin röd klänning på vår yngsta kompis. 
Barnen får sedan äta julmat, som sätts fram som en buffé. De äldre barnen får ta själva av det som önskas äta. Mmm så gott, det är potatis, sill, sås, lax, ägg, köttbullar och prinskorvar. 
De yngsta får hjälp med att ta upp lite mat. 

Innan maten öppnas lucka 17. Julia upptäcker att det brinner hos en granne. Man måste vara försiktig med ljusen nu när det är jul. Man måste släcka och vara  vid ljusen. Barnen får lära sig att man måste ringa brandkåren när det brinner. Man ringer 112, man kan tänka mun, näsa och två ögon.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar