måndag 16 november 2020

Måndag 16/11 Utelek på gården och inskolning

 

Fruktstund med goda äppelbitar serveras på mattan för dem som är inne. 
Barnen som är inne får sedan spela fritt med olika instrument. Det är olika varianter av  maracas, tamborin och trummor. 
Barnen spelar med hjälp av hela kroppen. Spelar lite först dvs svagt sedan starkare och starkare. 

Något barn tar fram en bok om djuren och nämner de olika djuren. Så det blir sångerna om djuren. Det är grisen, katten, hästen osv. Barnen övar takt, rytm och känsla. Att börja spela och att sluta spela. Tillsammans övar vi på sång och musik helt ut efter barnen inflytande. Vi övar takk mm. 


Barnen trummar med fingrarna och händerna. 
Barnen prövar att bygga med plattan fastsatt på väggen. Något som gör detta byggande något utmanande då man ska trycka hårt mot väggen. Byggande är också på barnens höjd som gör det hela enklare för dem. Där barnen kan bygga på olika håll precis som när plattan ligger på bordet. 
Barnen bygger även med en platta som är  liggandes på golvet. Barnen bygger med duplo som är gröna och blåa. 
Efter samlingen leker barnen med valfria lekar b.la bygga upp en ny tågbana. Då sjunger vi sången "tinge, linge tåget går"..... 
Vår nya kompis är bra på att plocka undan efter sig. Alla de blå Duplo åker ner i den blåmarkerade lådan. 
Barnen leker med de äldre barnen, är det ett hus? 
Vackert träd, det kan man inte bära, säger ett barn. 
Fruktstund tillsammans med kolibrin vid stockarna. Där blev det flera  rörelsesånger, som barnen önskade. Det blev sången om "spindeln, huvud axlar knä och tå".....

Barnen visar att de vill använda sig av instrumenten. Så barnen tar instrument också sjunger och spelar  vi några sånger ihop. 
Det veganska var panerade vegetarisk schnitzlar, klyftpotatis med mycket kryddor. 
Grönsaksgryta med grönsaker med smak av curry. Serverades med ris och grönsaker. Någon blev besviken då hon trodde att riset var pasta. Barnen har ätit flera portioner. Mmm så gott. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar